ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Χανιά: Προφυλακιστέος ο 23χρονος για τη δολοφονία στη γιορτή κάστανου

Ο 23χρονος από το Έλος Κισάμου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία 54χρονου συγγενούς του στη γιορτή κάστανου. Υποστήριξε πως δέχτηκε απειλή και αντέδρασε εν βρασμώ, χωρίς να καταλάβει πού στόχευε.

Προσωρινά κρατούμενος τέθηκε, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 23χρονος από το Έλος Κισάμου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 54χρονου μακρινού συγγενή του, κατά τη διάρκεια της γιορτής κάστανου στο Έλος.

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Χανίων, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Απόστολο Λύτρα και Γιώργο Φραντζεσκάκη, προκειμένου να απολογηθεί και να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λύτρας, ο 23χρονος ανέλυσε τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατηγορούμενος βρέθηκε «εξ' απροόπτου», δέχθηκε απειλές και προσβολές από το θύμα, ενώ φοβήθηκε πως ο 54χρονος θα χρησιμοποιούσε όπλο. Υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε το όπλο που έφερε μαζί του χωρίς να έχει πλήρη συνείδηση των πράξεών του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επισήμαναν ότι ο 23χρονος εμφανίζεται συντετριμμένος και έχει ζητήσει επανειλημμένως συγγνώμη για το περιστατικό. Μέσω των δηλώσεών τους, μετέφεραν τη μεταμέλειά του για τις συνέπειες της πράξης του.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως υπήρχαν διαφορές με το θύμα στο παρελθόν, ενώ ανέφερε ότι ο 54χρονος προκαλούσε συχνά προβλήματα στον ίδιο και στην οικογένειά του. Επίσης, υποστήριξε πως είχε μαζί του όπλο λόγω της πιθανότητας ρίψης μπαλωθιών στη γιορτή.

Σύμφωνα με τον κ. Φραντζεσκάκη, η απόφαση για προσωρινή κράτηση ήταν αναμενόμενη και δεν προκάλεσε έκπληξη. Όπως δήλωσε, το αρμόδιο δικαστήριο θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και τους ισχυρισμούς όταν φτάσει η υπόθεση ενώπιόν του, εκτιμώντας τις συνθήκες του συμβάντος.

Ο 23χρονος θα μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 35χρονης στη Θεσσαλονίκη για διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους

Αστυνομικοί συνέλαβαν 35χρονη επιχειρηματία στην Καλαμαριά για διάθεση αλκοόλ σε επτά ανηλίκους. Συνολικά ελέγχθηκαν 41 παιδιά και 6 καταστήματα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις του χειμώνα

Ένας άνδρας εκτελέστηκε στο Ιράν μετά την καταδίκη του για επίθεση με αυτοκίνητο σε αστυνομικούς στις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιανουαρίου. Οι εκτελέσεις έχουν αυξηθεί μετά την επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ στη χώρα στις 28 Φεβρουαρίου.
Κατάσχεση ναρκωτικών Τελωνείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 57χρονου με πάνω από 45 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη 57χρονος στο κέντρο Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή και το σπίτι του βρέθηκαν 45 κιλά κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, ένα κινητό και ζυγαριά ακριβείας. Την υπόθεση χειρίστηκε η αστυνομία Κιλκίς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 47 και 23 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σε ελέγχους στην περιοχή Ωραιοκάστρου εντοπίστηκαν συνολικά εφτά αλλοδαποί χωρίς έγγραφα, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Κροατία: Νεκρός εντοπίστηκε σε περιοχή με πυρκαγιά, λέει η αστυνομία

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 40 τραυματίες, δέκα εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Ομίς στην κροατική ακτή της Αδριατικής. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τα αίτια του θανάτου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες 61 και 70 ετών στη Ξηροκρήνη για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό κάνναβης σε 30 συσκευασίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχετική δικογραφία.