ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου ανοικτά της Κεφαλονιάς

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 6 άτομα, ενώ είχε απονηωθεί από φρεγάτα του Καναδά. Πληροφορίες ότι ήδη έχει βρεθεί νεκρός ένας από τους επιβαίνοντες.

Νατοϊκό ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-124 Sea King, κατέπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, δυτικά της Κεφαλονιάς.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε εντός του FIR της Ρώμης και μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ιταλικές αρχές, που έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του, δεν έχουν ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα, η οποία πάντως είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όποτε αυτό της ζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη βρεθεί συντρίμμια του ελικοπτέρου και έχει ανασυρθεί ένας νεκρός. Όπως έχει γίνει γνωστό η φρεγάτα βρισκόταν στη Σούδα το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 και 28 Απριλίου και αναχώρησε χθες, ενώ είχε προγραμματισμένες δύο ακόμη επισκέψεις στη Σούδα μέσα στο Μάιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλησιάζουν στον δράστη που διέρρευσε τα έγγραφα του Πενταγώνου

Η διαρροή αυτή, μοιάζει να είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, καθώς φωτογραφίες ευαίσθητων εγγράφων αναρτήθηκαν στο Discord και σε άλλες πλατφόρμες, όπως 4Chan, Telegram και Twitter.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου συμμετέχει σε σειρά πολυεθνικών ασκήσεων

Σε σειρά ασκήσεων με φίλες χώρες και συμμάχους συμμετέχει - διοργανώνοντας μάλιστα κάποιες από αυτές - η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τον Μάιο.