ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Συμπλοκές και χρήση χημικών στη συγκέντρωση γονέων στο Μεταξουργείο

Ένταση σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, όταν διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για τις συνενώσεις τμημάτων επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο.

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, στην οδό Χίου στο Μεταξουργείο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σχετικά με τις συνενώσεις τμημάτων σε σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 10:00, μέλη του συλλόγου γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, καθώς και εκπρόσωποι από τις συλλογικότητες Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και Ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του λόφου Στρέφη, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους, οι συγκεντρωμένοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημη σχολική τελετή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σχολικές ενημερώσεις για σύγχρονα ψηφιακά επαγγέλματα

Ξεκίνησαν στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού με στόχο να ενισχύσουν τους μαθητές στη σύνδεση της εκπαίδευσής τους με την ψηφιακή διακυβέρνηση και την αγορά εργασίας της τεχνολογίας.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ανομία στην εκπαίδευση

Η Νίκη κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι σε πλαστά μεταπτυχιακά και αγορασμένες πιστοποιήσεις, με αφορμή απάντηση υφυπουργού Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή Τσιρώνη για τον ευτελισμό τίτλων στην εκπαίδευση.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες του ΥΠΠΕΘ στα σχολεία για τοξικότητα πικροδάφνης στη Θεσσαλονίκη

Το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί για την τοξικότητα της πικροδάφνης σε σχολεία και δημόσιους χώρους, επισημαίνοντας τους κινδύνους ιδιαίτερα για τα παιδιά λόγω της υψηλής τοξικότητας όλων των μερών του φυτού.