ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργός σε συνέδριο
Φώτο: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θ. Πλεύρης. Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Ανάκληση ασύλου και απέλαση για τον δράστη της επίθεσης στο Μετρό

Σε άμεση ανάκληση του ασύλου και διαδικασία απέλασης προχωρούν οι αρχές για τον αλλοδαπό που επιτέθηκε σε οδηγό του Μετρό, μετά από συντονισμένες ενέργειες Πλεύρη και Κυρανάκη.

Άμεση ανάκληση του καθεστώτος ασύλου για τον αλλοδαπό που επιτέθηκε σε οδηγό του Μετρό στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» δρομολογείται από τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την απέλασή του από τη χώρα. Η διαδικασία ενεργοποιήθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Θάνου Πλεύρη και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Το προσωπικό ασφαλείας της ΣΤΥ ενημέρωσε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του δράστη.

Η εταιρεία ΣΤΥ υπέβαλε μήνυση, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν, καθώς ο ίδιος άνδρας είχε επιτεθεί σε τουρίστες στον σταθμό «Νομισματοκοπείο» τον Αύγουστο του 2025. Για το συγκεκριμένο περιστατικό είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

υπολογιστής και χέρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα για άμεση και διαφανή έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υιοθετεί νέο πλήρως ψηφιακό σύστημα για έκδοση πινακίδων, καταργώντας τις καθυστερήσεις. Στόχος η ταχύτητα, η διαφάνεια και η οριστική επίλυση ελλείψεων στην αγορά.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αντιδράσεις εντός κόμματος για τους χειρισμούς Μερτς

Σε βαρύ κλίμα στο CDU, ο καγκελάριος Μερτς ανακοίνωσε αλλαγές σε υπουργείο Μεταφορών και γενικό γραμματέα. Η απόλυση του Πάτρικ Σνίντερ και αρνήσεις στελεχών προκάλεσαν δυσαρέσκεια και ακύρωση συνάντησης από το CDU Ρηνανίας-Παλατινάτου.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ: Ενημέρωση για οδική ασφάλεια, προτεραιότητα της κυβέρνησης

Η ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ. με τη στήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά καλοκαιρινή εκστρατεία υπεύθυνης οδήγησης με web app σε 7 γλώσσες για τουρίστες ενοικιαστές οχημάτων, διαθέσιμο μέσω QR code πανελλαδικά.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Νέο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια και ενίσχυση συγκοινωνιών

Ο αν. υπουργός Μεταφορών Γ. Κώτσηρας τόνισε στον ERTNEWS την προτεραιότητα της κυβέρνησης για οδική ασφάλεια και βελτίωση μεταφορών, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για ηλεκτρικά πατίνια και μείωση των τροχαίων.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Ξεκινά η ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου μετά από 20 χρόνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μετοφορών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε την άφιξη των νέων συρμών Blues IC ως την αρχή της ανανέωσης του ελληνικού σιδηροδρομικού στόλου μετά από δύο δεκαετίες.
Χρήστος Δήμας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Τρεις ανισόπεδοι κόμβοι στον Σκαραμαγκά χωρίς διόδια

Ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη στρατηγική αξία των νέων ανισόπεδων κόμβων στη Σκαραμαγκά και της ολοκλήρωσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, έργο που θα λύσει κυκλοφοριακά ζητήματα στη Δυτική Αττική μετά από 20 χρόνια.