ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Αλεξανδρούπολη: Βαρύτατες κατηγορίες στους 13 Τούρκους για μεταφορά οπλισμού

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν οι 13 Τούρκοι που συνελήφθησαν για μεταφορά 147 πιστολιών και 190 γεμιστήρων στον Έβρο.

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν το πρωί οι 13 Τούρκοι που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με την κατηγορία της μεταφοράς 147 πιστολιών και 190 γεμιστήρων, καθώς και εξαρτημάτων και τμημάτων όπλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή. Έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Η σύλληψη των 13 ατόμων πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Σουφλίου, στον Έβρο, μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία φέρεται να είχε σχετικές πληροφορίες για τις κινήσεις τους.

Οι συλληφθέντες, επτά άνδρες και έξι γυναίκες, πέρασαν στο ελληνικό έδαφος διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο και μετέφεραν το οπλοστάσιο μέσα σε σάκους.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τα όπλα εκτιμάται ότι προορίζονταν για μέλη συμμορίας συμπατριωτών τους, τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων.

Προανακριτικά, οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν ότι ο ιδιοκτήτης της βάρκας τούς υπέδειξε άτομο στο οποίο θα παρέδιδαν το φορτίο, το περιεχόμενο του οποίου - όπως ανέφεραν - δεν γνώριζαν. Επίσης, δήλωσαν πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Έγκριση από κοινού στρατιωτικών επιχειρήσεων με ΗΠΑ κατά καρτέλ

Η Κολομβία ενέκρινε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ κατά των καρτέλ ναρκωτικών, επιτρέποντας στην Ουάσινγκτον να εντείνει τη δράση της στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: Εξιχνίαση τριών απατών εις βάρος πολιτών

Εξιχνιάστηκαν τρεις τηλεφωνικές απάτες στην Εορδαία, με έναν 36χρονο συλληφθέντα ως εισπράκτορα. Δύο γυναίκες έχασαν συνολικά 24.000 ευρώ. Μέλη της οργάνωσης αναζητούνται, ενώ αποτράπηκε απόπειρα εξαπάτησης ανήλικης.
Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: Σύλληψη 53χρονου με λάδι κάνναβης αξίας 100.000 ευρώ

Συνελήφθη 53χρονος στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 788,7 γραμμάρια ελαίου και 13,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απάτη εις βάρος 47χρονης

Δύο νεαροί, 18 και 21 ετών, συνελήφθησαν στη Ρόδο για απάτη σε βάρος 47χρονης. Προσποιήθηκαν υπάλληλο εταιρείας ενέργειας και την έπεισαν να αφήσει τιμαλφή έξω από το σπίτι της, τα οποία αφαίρεσαν με Ι.Χ..
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικανικό καρτέλ σχεδίαζε αγορά όπλων στην Τσεχία, λέει το Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερα μέλη του μεξικανικού καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο για απόπειρα αγοράς όπλων στην Τσεχία. Δύο ήδη εκδόθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ οι άλλοι δυο αναμένεται να ακολουθήσουν.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη ημεδαπού για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα Χανιά

Στα Χανιά συνελήφθη ημεδαπός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 12 κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης, διακινούμενα μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.