ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
Φώτο: Shutterstock

Λήγει στις 6 Οκτωβρίου η προθεσμία αιτήσεων για πρόγραμμα προεργασίας ΔΥΠΑ

Έως τις 6 Οκτωβρίου μπορούν ΑΜΚΕ και ΜΚΟ να αιτηθούν συμμετοχή στο πρόγραμμα προεργασίας της ΔΥΠΑ για 500 ανέργους 18-30 ετών στη Θεσσαλία, με επταμήνη διάρκεια και πλήρη κάλυψη εισφορών.

Λήγει τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2025, στις 23:59, η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) εθελοντικού χαρακτήρα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προεργασίας για 500 άνεργους νέους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η συγκεκριμένη δράση δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε φορείς κοινωνικού χαρακτήρα και να ενισχύσουν τα προσόντα τους μέσω συμμετοχής σε δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 18-30 ετών, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η απόκτηση δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την επαγγελματική τους ένταξη.

Το πρόγραμμα διαρκεί επτά μήνες, ενώ η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό, πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Κάθε ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τη συμμετοχή έως και 100 ανέργων. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να μην έχει γίνει μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας τον τελευταίο μήνα πριν από την αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτήσεις για τα νέα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιούλιο

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει και τον Ιούλιο 2026 τα online εργαστήρια συμβουλευτικής, με 22 e-Εργαστήρια που απευθύνονται σε όσους αναζητούν εργασία ή αλλαγή καριέρας, προσφέροντας εξειδικευμένη υποστήριξη από εργασιακούς συμβούλους.
Λογότυπο Volkswagen
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Volkswagen: Κατάργηση 50.000 θέσεων εργασίας έως το 2030 στη Γερμανία

Η Volkswagen θα καταργήσει 50.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2030, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Όλιβερ Μπλούμε, τονίζοντας ότι οι δυσκολίες στον κλάδο εντείνονται και το μέχρι τώρα μοντέλο της εταιρείας δεν επαρκεί πλέον
Άννα Καραμανλή στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισπανίας στον τουρισμό στο επίκεντρο συνάντησης

Η Άννα Καραμανλή συνάντησε τον Ισπανό πρέσβη, επιβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισπανίας στον τουρισμό. Τονίστηκε η κοινή δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη και η σημασία της εκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα.
Συνέντευξη εργασίας χέρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριακή αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας το α’ τρίμηνο

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε κατά 0,3% το α' τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024 (52.231 αντί 52.070 θέσεις), σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, περιλαμβάνοντας μόνο θέσεις μισθωτών.