ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά με συνεργασία Ελλάδας και ΕΕ

Η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενώ σχεδιάζεται από κοινού ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενη έξαρση του κορονοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές για να βοηθήσει στην υλοποίηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των κινδύνων ενδεχόμενης έξαρσης του κορονοϊού στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών, ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αυστρία προσέφερε 181 οικίσκους στέγασης και υγιεινής μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ε.Ε.. Η Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει τα έξοδα αποστολής των ειδικών οικίσκων, που είναι εξοπλισμένοι με ντους και τουαλέτες.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε ότι «η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Χάρη στην προσφορά της Αυστρίας, η Ελλάδα θα ετοιμαστεί καλύτερα για να αποτρέψει τη διασπορά του ιού σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ε.Ε. για να ζητήσει υλικά στέγασης, υγιεινής και ιατρικό εξοπλισμό, όπως συσκευές παραγωγής οξυγόνου, ακτινολογικά μηχανήματα και αναπηρικά αμαξίδια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

prosfyges
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Deutsche Welle: Γιατροί προειδοποιούν για πανδημία στη Μόρια

Πάνω από 5.000 γιατροί απ΄ όλη την Ευρώπη στηρίζουν την πρωτοβουλία #SOSMoria Ολλανδών γιατρών για την άμεση εκκένωση του καταυλισμού στη Μόρια. Προειδοποιήσεις για χιλιάδες νεκρούς σε περίπτωση μετάδοσης του ιού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Αναγκαία η ανακατανομή πόρων στη δημόσια υγεία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει την αναγκαιότητα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και εκφράζει την ανησυχία του για το ότι «δεν υπάρχει μια αίσθηση του επείγοντος».
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Για ποιους λόγους ορισμένοι δεν προσβάλλονται ποτέ από γρίπη

Η ευαισθησία στη γρίπη εξαρτάται από το γενετικό προφίλ, την ανοσολογική μνήμη και το μικροβίωμα της μύτης, τονίζει η καθηγήτρια Γ. Γκιούλα. Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται νέο, καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα για το νοσοκομείο και κάλεσμα σε απεργία

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του νοσοκομείου και των δημόσιων δομών Υγείας, καλώντας φορείς και πολίτες σε κοινή δράση για πλήρη στελέχωση και γενική κινητοποίηση.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Η ασθενής με Έμπολα δεν είχε ταξιδέψει στο Κονγκό

Η ελβετική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ασθενής με Έμπολα στη Νιγηρία είχε ταξιδέψει στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας ότι η γυναίκα, σύζυγος Ελβετού διπλωμάτη, πιθανόν μολύνθηκε κατά τη διαμονή της στην Ουγκάντα.