ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.401 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 150 νέα κρούσματα από το Κρανίδι

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς βρίσκεται στο Κρανίδι για να εξασφαλιστεί η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων και προβλεπόμενων διαδικασιών.

Εκτός από τα 150 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, ακόμα 6 νέα κρούσματα σημειώθηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 2.401, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά 5 άτομα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό είναι πλέον 121, με τον μέσο όρο των ηλικιών των νεκρών να υπολογίζεται στα 74 έτη με το 91% να είναι ηλικιωμένοι ή έχοντες σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Από το σύνολο των θυμάτων, οι 32 είναι γυναίκες.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2.401 με το 56% να είναι άνδρες.Από τα κρούσματα, 572 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.111 με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 55.666 κλινικά τεστ.

 Επίσης 59 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι με των μέσο όρων των ηλικιών τους να υπολογίζεται στα 67 έτη, ενώ παράλληλα, 46 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κος Τσιόδρας προέβη παράλληλα σε εκτενέστερη ενημέρωση αναφορικά με τα κρούσματα στην δομή Κρανιδίου, καθώς όπως είπε, ο υφυπουργός κος Χαρδαλιάς έχει ήδη σπεύσει εκεί για να εξασφαλίσει την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής και την περιφέρεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για την έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων απαντάει σε εννέα ερωτήσεις σχετικά με τον κοκκύτη καθώς τα κρούσματα το πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά ανάκληση προστίμων του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στους γιατρούς για την αναγραφή προτεινόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι προτάσεις του ΙΣΑ για την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BEYOND 2024: Η συμβολή του AI στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος

«Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.