ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Δ Θεσσαλονίκης και Υπ. Πολιτισμού υπογράφουν σύμβαση για τα 60α Δημήτρια

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού ενώνουν δυνάμεις με προγραμματική σύμβαση για τα 60α Δημήτρια, στοχεύοντας σε πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού υπογράφουν την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου προγραμματική σύμβαση συνεργασίας για τα 60α Δημήτρια, με στόχο την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης Περιφέρειας.

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στο Φουαγιέ του κτιρίου Μ1 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στις 19:30 θα ακολουθήσει στην οδό Δημητρίου Πολιορκητού 35, στην Άνω Πόλη, η απόδοση της πρώτης αποκατεστημένης Οθωμανικής Κρήνης από την Υπουργό Πολιτισμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η δράση εντάσσεται στην προγραμματική σύμβαση για την «Αποκατάσταση των Οθωμανικών Κρηνών Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσ/νίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με δήμαρχο Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Συζήτησαν για μεγάλα ζητήματα της πόλης και τα εμβληματικά έργα. Αντάλλαξαν δώρα: τρίλιζα και το βιβλίο "Ιθάκη" με αφιέρωση.
Εργάνη πλήκτρο πληροφορικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Νέο σύστημα για διαφάνεια στην εργασία και αξιόπιστη ασφάλιση

Στη Θεσσαλονίκη έγινε στις 15/1/2026 ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα ψηφιακά έργα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» και «ΑΡΙΑΔΝΗ», που διασυνδέουν απασχόληση και ασφάλιση. Πλήρης λειτουργία του συστήματος στις 16/2/2026.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι οι 14 για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, έρευνα για οικονομική ζημιά

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τον ακριβή υπολογισμό της ζημιάς του Δημοσίου. Η ποινική μεταχείρισή τους εκκρεμεί.
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι χώρες προέλευσης των επιβατών στο «Μακεδονία» το 2025

Το 2025, οι περισσότεροι επιβάτες στο «Μακεδονία» προήλθαν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.) και τη Γερμανία (1,72 εκατ.), ενώ ακολουθούν Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία και Ισραήλ.
αλιεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα για αλιευτικό τουρισμό: Εργαλεία σε αλιείς για βιωσιμότητα

Το πρόγραμμα «Αλιευτικός Τουρισμός & Κλιματική Αλλαγή» ενισχύει τους επαγγελματίες αλιείς, προωθώντας υπεύθυνες, καινοτόμες πρακτικές για τη βιωσιμότητα και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκαν ομάδες λαθρεμπορίου τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Η αστυνομία εξάρθρωσε δύο ομάδες διακίνησης λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική. Σε επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και καπνός, ηλεκτρονικά τσιγάρα, χρήματα και όπλα.