ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικά οχήματα ΕΛΑΣ
Ελληνική Αστυνομία σε επιχείρηση με αστυνομικά οχήματα και άνδρες επί τόπου στο δρόμο.

Θεσ/νίκη: Επίθεση ανηλίκων σε 15χρονο στην Πυλαία, συλλήψεις και δικογραφία

Σοβαρό περιστατικό βίας στην Πυλαία: 15χρονος δέχθηκε επίθεση από συνομήλικούς του. Συνελήφθησαν οι ανήλικοι και οι κηδεμόνες τους, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε πρόσφατα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας και της εποπτείας των νέων. Ένας 15χρονος μαθητής κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από συνομήλικούς του, με το περιστατικό να εκτυλίσσεται το βράδυ της Τρίτης έξω από κατάστημα που δεν λειτουργούσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δύο 15χρονοι και ένας 16χρονος φέρονται να πλησίασαν το θύμα, ασκώντας πάνω του σωματική βία κατά τη διάρκεια συνάντησης με την παρέα του. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Η άμεση ανταπόκριση των αρχών οδήγησε στη σύλληψη τόσο των τριών φερόμενων ανηλίκων δραστών, όσο και των κηδεμόνων τους, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Όπως αναφέρει η αστυνομία, μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα, οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Για τους κηδεμόνες θα εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ενημέρωσης και πρόληψης γύρω από την ανήλικη παραβατικότητα, τη στήριξη των οικογενειών αλλά και το ρόλο της σχολικής κοινότητας στην αντιμετώπιση φαινομένων βίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκης-Αθηνών: Συλλήψεις για παράνομους αγώνες ταχύτητας

Δύο άνδρες, 32 και 25 ετών, συνελήφθησαν στην εθνική Θεσσαλονίκης-Αθηνών να τρέχουν με 221 χλμ/ώρα κάνοντας κόντρες, ενώ το όριο είναι 120. Ο 25χρονος διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για ληστεία με τρεις διερμηνείς

Με τρεις διερμηνείς έγινε η απολογία 25χρονου αλλοδαπού με αδυναμία ομιλίας, που κατηγορείται για ληστεία 22χρονης στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή.
τηλεκπαίδευση σε υπολογιστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη πέντε ατόμων για τηλεφωνικές απάτες με «λογιστή» σε Κιλκίς και Πέλλα

Πέντε συλλήψεις έγιναν σε Κιλκίς και Πέλλα για τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο του «λογιστή». Οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα, ενώ τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες.