ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
Φώτο: Shutterstock

Υποχώρηση της φωτιάς στην Άσσηρο με συνδρομή εναέριων μέσων

Σημαντική πρόοδος στην κατάσβεση της φωτιάς στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 130 πυροσβέστες, εναέρια μέσα και δυνάμεις του στρατού. Δεν απειλούνται οικισμοί.

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Από νωρίς το πρωί, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ενισχυμένες δυνάμεις, καθώς στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν πλέον και εναέρια μέσα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον περιορισμό της φωτιάς.

Στην περιοχή βρίσκονται 130 πυροσβέστες με τη βοήθεια επτά ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχημάτων, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι εθελοντές που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.

 Επιπλέον, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο εκτελούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος, ενισχύοντας την επιχειρησιακή ισχύ των επίγειων δυνάμεων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που διαθέτουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου για την υποστήριξη της κατάσβεσης και τη διαχείριση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση σε διάσπαρτες αγροτικές εκτάσεις, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεση απειλή για οικισμούς ή ανθρώπινες ζωές. Οι αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα μέχρι τον πλήρη έλεγχο και την πλήρη κατάσβεση του μετώπου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για την αξιοποίηση της έκτασης της ΔΕΘ από την Οργανωτική Επιτροπή

Μέλη της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ εκφράζουν φόβους για υλοποίηση σχεδιασμού με περιορισμένο πράσινο και μεγάλα κτίρια, μετά την απόρριψη προσφυγής στο ΣτΕ. Καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαγωνισμός για ανάδοχο αντιμετώπισης φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό Κόλπο

Οι φορείς της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν διαγωνισμό για επιλογή αναδόχου αντιμετώπισης του φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό. Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει μέρος του έργου και αναμένονται προτάσεις για μέσα και κόστος καθημερινής παρέμβασης.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η βελτίωση ζωής στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη προτεραιότητας για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, ζητώντας ανάπλαση παραλιακού μετώπου, επέκταση Μετρό και περισσότερους χώρους πρασίνου, κατά την επίσκεψή του στο Πάρκο Παύλου Μελά που εγκαινιάστηκε.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν οι εναέριοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

Ξεκινούν αύριο, Πέμπτη, εναέριοι ψεκασμοί για κουνούπια σε Θεσσαλονίκη και Πιερία, καλύπτοντας 30.000-45.000 στρέμματα. Στόχος ο περιορισμός των πληθυσμών μετά από δειγματοληψίες και λόγω κατάλληλων συνθηκών στα ορυζώνες.
Μεγάλο δέντρο με φύλλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 41,6% στον αριθμό δέντρων στον Δήμο Θεσσαλονίκης σε 30 μήνες

Τα τελευταία 30 μήνες ο αριθμός των δέντρων στον δήμο Θεσσαλονίκης αυξήθηκε κατά 41,6%, φτάνοντας τα 82.150. Μέχρι και τον Μάιο, φυτεύτηκαν 24.150 νέα δέντρα σε πάρκα και δημόσιους χώρους, ενισχύοντας το πράσινο στην πόλη.