ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο ΑΣΕΠ
Φώτο: ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ 2023: Ζητούν στήριξη από την ΠΚΜ οι επιτυχόντες για τον διορισμό τους

Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2023 ζητούν τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας την ανάγκη δίκαιου διορισμού και κάλυψης πραγματικών αναγκών.

Την στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν οι επιτυχόντες του πρόσφατου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα διορισμού τους στον δημόσιο τομέα. 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου, ο εκπρόσωπός τους, Χρήστος Νικομάνης, ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του 2023 συμμετείχαν συνολικά 77.000 υποψήφιοι, σε μια διαδικασία που προέβλεπε αρνητική βαθμολόγηση και ορισμένη βάση εισαγωγής. 

Από αυτούς, οι 14.800 αποτέλεσαν τη λεγόμενη δεξαμενή επιτυχόντων, ανταποκρινόμενοι στα αυστηρά κριτήρια του γραπτού διαγωνισμού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νικομάνης, «δυόμισι χρόνια μετά, ο διορισμός μας παραμένει μετέωρος»

Παρά την έκδοση προκηρύξεων, συχνά οι θέσεις που ανακοινώνονται δεν συνοδεύονται από πραγματική ανάγκη κάλυψης ή αντιστοιχούν σε ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχουν διαθέσιμοι επιτυχόντες. 

Επικαλούμενος το παράδειγμα των 4.276 νέων θέσεων ΠΕ που προκηρύχθηκαν, σημείωσε ότι οι μισές αφορούν ειδικότητες χωρίς επιτυχόντες, ενώ παράλληλα διαπιστώνονται και ανισότητες στη γεωγραφική κατανομή αυτών των θέσεων.

Ο κ. Νικομάνης επισήμανε ότι η μη τοποθέτηση των επιτυχόντων δημιουργεί αίσθημα αδικίας, ενώ παράλληλα υπονομεύει τον θεσμό των γραπτών διαγωνισμών και αφήνει αναπάντητα κενά σε κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες. 

«Κριθήκαμε με αξιοκρατικό και δίκαιο τρόπο. Ζητάμε υποστήριξη για να έχουν όλοι οι επιτυχόντες μια πραγματική ευκαιρία διορισμού», συμπλήρωσε, ζητώντας την ενεργή παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να διασφαλιστεί η ομαλή ενσωμάτωση των επιτυχόντων στην αγορά εργασίας του δημόσιου τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα λογοδοτήσουν

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε συλλυπητήρια στην Αφροδίτη Νέστορα και ευχές ανάρρωσης στους τραυματίες, διαβεβαιώνοντας ότι οι δράστες των επιθέσεων θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά οργάνων από 53χρονη στη Θεσσαλονίκη προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς

Μία 53χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου, χάρισε ζωή σε ασθενείς μέσω δωρεάς οργάνων μετά τον εγκεφαλικό της θάνατο, με τη συναίνεση της οικογένειάς της και τον συντονισμό του ΕΟΜ.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία θα βρει τους δράστες της δολοφονίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος καταδίκασε τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας συμπαράσταση στα στελέχη της ΝΔ και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατία στην Ελλάδα.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η επίθεση στη Θεσσαλονίκη ήταν ξεκάθαρη δολοφονία

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, τόνισε την ανάγκη απόλυτης καταδίκης της βίας και ενημέρωσε για την κατάσταση των τραυματιών, εκ των οποίων τρεις παίρνουν εξιτήριο.