ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04
Συνήγορος
Φωτογραφία Συνήγορος

Συνάντηση Ποττάκη–Χρυσάκη για την ενίσχυση της προστασίας των ζώων

Ο Ανδρέας Ποττάκης και η Δάφνη Φιλιππάκη συναντήθηκαν με τον Νίκο Χρυσάκη για την ενίσχυση της συνεργασίας στον έλεγχο της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς.

Συνάντηση για την προστασία των ζώων συντροφιάς μεταξύ του Συνηγόρου του Πολίτη και του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, και η Βοηθός Συνήγορος, Δάφνη Φιλιππάκη, με τον Ειδικό Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νικόλαο Χρυσάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεσμικής αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής να μεσολαβεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της ευζωίας των ζώων συντροφιάς, αλλά και για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και εξετάστηκαν δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας για την αποτελεσματική εφαρμογή των νόμων που διέπουν την προστασία των ζώων, με γνώμονα την ενίσχυση του πλαισίου πρόληψης και ελέγχου παραβάσεων, αλλά και την προώθηση καλών πρακτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Βροχές και καταιγίδες ως τις 10/11 – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές από το Σάββατο 8 έως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Επηρεάζονται κυρίως Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά και Πελοπόννησος, καθώς και η Μακεδονία.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Συμβουλές προστασίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το επόμενο τριήμερο κυρίως στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Το Σάββατο έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο ως το απόγευμα.
Υπουργός Κλιματικής Κρίσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: 35.500 προσεισμικοί έλεγχοι σε δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσίασε στη Βουλή τα στοιχεία του Εθνικού Προγράμματος Προσεισμικού Ελέγχου, με 35.500 ελέγχους σε δημόσια κτίρια και προτεραιότητα την ασφάλεια των σχολείων.
Παραλία με τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 66 νεκροί στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Καλμάγκι

Ο τυφώνας Καλμάγκι προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 66 ανθρώπων στις Φιλιππίνες και σοβαρές πλημμύρες, σύμφωνα με την πολιτική προστασία. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην περιοχή Τσεμπού, ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις.
Βροχή και ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συστάσεις Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για την κακοκαιρία

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση ενόψει κακοκαιρίας, συστήνοντας μέτρα αυτοπροστασίας από βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, με οδηγίες σε civilprotection.gov.gr.