ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση Θεσσαλονίκης έως 11 Ιουλίου

Λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, παρατείνεται έως την Παρασκευή 11 Ιουλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Σέιχ Σου, Ωραιόκαστρο, Θέρμη και Πανόραμα.

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 7.30 το πρωί, η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων σε όλο το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης καθώς και στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Θέρμης και στο Δασόκτημα Πανοράματος, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με απόφαση της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, η απαγόρευση αφορά στο τμήμα του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων - Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πανοράματος - Χορτιάτη. 

Τη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (δασόκτημα Ωραιοκάστρου), το δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο), στη δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του περιβαλλοντικού πάρκου και του δασοκτήματος Ισενλί.

Για την εφαρμογή του μέτρου η Κ.Μ δέχεται το σχεδιασμό της διοίκησης Υ. Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης με τη συνδρομή των ανδρών της ΕΛΑΣ καθώς και με εποχούμενες περιπολίες αμιγών περίπολων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα ύδατα

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για διαχείριση υδάτων μεταξύ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με παραχώρηση 18 τηλεμετρικών σταθμών, στο πλαίσιο της 31ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης πλοίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για ρύπανση στο λιμάνι

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός πλοίου με σημαία Λιβερίας για θαλάσσια ρύπανση περίπου 100 τ.μ. στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τοποθετήθηκε φράγμα. Προανάκριση διεξάγει το Λιμεναρχείο.
Φύτευση νεαρής πεύκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθελοντική δενδροφύτευση στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Εθελοντική δενδροφύτευση στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με τη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε κοντά στο γήπεδο Αμαράντων, ενισχύοντας το πράσινο και την περιβαλλοντική συνείδηση.
Ορειβάτης σε βουνό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα σύμβαση για ανάδειξη και βελτίωση μονοπατιών Νάουσας

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου για τη βελτίωση των μονοπατιών στη Νάουσα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πρόκειται για επένδυση που ενισχύει τον φυσιολατρικό τουρισμό και αναδεικνύει το περιβάλλον του Βερμίου.
Ποδήλατο στον ήλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι στην Ευρώπη: Επαναχρησιμοποίηση, επισκευή και οικονομία συνεργασίας

Δημοφιλείς πρακτικές στους νέους στην Ισπανία είναι η ενοικίαση ποδηλάτων, η ανταλλαγή ρούχων και η επαναπώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων, σύμφωνα με την Berta Segura. Παρότι στηρίζουν τη βιωσιμότητα, σπάνια επισκευάζουν αντικείμενα.
Εκπομπή διοξειδίου άνθρακα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα μονάδα HIRECORD δεσμεύει το 90% του CO2 από βιομηχανίες

Στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου εγκαταστάθηκε η καινοτόμος μονάδα HIRECORD της CaO Hellas που δεσμεύει 10 τόνους CO2 τη μέρα, με 90% απόδοση. Το έργο υλοποιήθηκε με τη συμβολή του ΕΚΕΤΑ, ΑΠΘ και διεθνών φορέων.