ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Καμία χαλάρωση μέχρι τις 27 Απριλίου για τα περιοριστικά μέτρα

Μέχρι σήμερα 23.356 Έλληνες που είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό ή αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια σύμφωνα με τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά που σημειώνει οτι θα συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων μέχρι τις 27 Απριλίου τουλάχιστον.

Την ανάγκη για την διατήρηση των περιοριστικών μέτρων υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που σημείωσε πως μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων. Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας και επανέλαβε εκ νέου το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε πως «η άρση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση είναι μαραθώνιος... Δεν είναι σπριντάρισμα. Διαφορετικές χώρες είναι σε διαφορετικές φάσεις της επιδημίας, ελάχιστες χώρες συζητούν άρση των μέτρων άλλες είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και πρόσθεσε πως «η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, ένας μακρύς δρόμος με πολλές στροφές. Να μην εφησυχάσουμε με την καλή προς το παρόν εικόνα στη χώρα μας πολύ γρήγορα αν δεν προσέξουμε μπορεί να αλλάξει».

Επιπλέον υπογράμμισε πως η κινεζική πόλη Γουχάν που ήταν ο τόπος που ξεκίνησε η πανδημία θα άρει τα μέτρα μετά από 3 μήνες περιορισμού και έκανε αναφορά για μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.