ΓΔ: 2610 -0.76% Τζίρος: 97.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:35
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Συνελήφθησαν διακινητές που μετέφεραν δεκάδες παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθησαν δύο διακινητές που προσπάθησαν να μεταφέρουν 22 μετανάστες χωρίς έγγραφα, με ΙΧ αυτοκίνητα, στο εσωτερικό της χώρας.

Δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στους νομούς Έβρου και Ροδόπης κατέληξαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι επιχειρούσαν να μεταφέρουν συνολικά είκοσι δύο μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα, χρησιμοποιώντας ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Τα περιστατικά καταγράφηκαν σε διαφορετικές περιοχές σε διαδοχικά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα, το πρώτο συνέβη χθες το πρωί, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου εντόπισαν και συνέλαβαν έναν εκ των διακινητών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς οδηγούσε χωρίς άδεια και μετέφερε παράνομα δεκατέσσερις μετανάστες.

Δεύτερο περιστατικό στη Ροδόπη: Σύλληψη μετά από καταδίωξη

Το δεύτερο περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης. Αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Εποπτείας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής πραγματοποίησαν σύλληψη, εντοπίζοντας τον άλλο διακινητή να οδηγεί επίσης χωρίς άδεια σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, με επιβάτες οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο διακινητής αρχικά «αγνόησε το σήμα στάσης» των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ωστόσο, το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, καθώς και χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανακριτική διαδικασία έχουν αναλάβει τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σαπών.

«Η αυξημένη αστυνομική παρουσία και η αποτελεσματική δράση των αρχών παραμένουν καθοριστικοί παράγοντες στην καταπολέμηση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις στο Φοίνικα μετά από επίθεση σε αστυνομικούς

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, αφού εξύβρισαν και χτύπησαν αστυνομικούς που ήρθαν για φασαρία, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Επιχείρησαν να διαφύγουν αλλά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 35χρονης στη Θεσσαλονίκη για διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους

Αστυνομικοί συνέλαβαν 35χρονη επιχειρηματία στην Καλαμαριά για διάθεση αλκοόλ σε επτά ανηλίκους. Συνολικά ελέγχθηκαν 41 παιδιά και 6 καταστήματα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Κατάσχεση ναρκωτικών Τελωνείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 57χρονου με πάνω από 45 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη 57χρονος στο κέντρο Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή και το σπίτι του βρέθηκαν 45 κιλά κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, ένα κινητό και ζυγαριά ακριβείας. Την υπόθεση χειρίστηκε η αστυνομία Κιλκίς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 47 και 23 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σε ελέγχους στην περιοχή Ωραιοκάστρου εντοπίστηκαν συνολικά εφτά αλλοδαποί χωρίς έγγραφα, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες 61 και 70 ετών στη Ξηροκρήνη για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό κάνναβης σε 30 συσκευασίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχετική δικογραφία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για απόπειρα απάτης ανήλικης με στόχο κοσμήματα

Γειτόνισσα απέτρεψε απάτη εις βάρος ανήλικης, όταν νεαρός προσποιήθηκε υπάλληλο για να της πάρει κοσμήματα. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και κατασχέθηκε το κινητό που χρησιμοποιούσε για την απάτη.