ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε ποιους καταβάλλεται σήμερα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ξεκινάνε σήμερα να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και οι συντάξεις χηρείας.

Ξεκινάει να πιστώνεται από σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους λογαριασμούς όσων οι αιτήσεις είχαν εγκριθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε να μπορούν να καταβληθούν νέες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους οποιαδήποτε στιγμή.

Παράλληλα τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο επίσης σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Καταβάλλονται και οι συντάξεις χηρείας

Σήμερα αναμένεται να καταβληθούν και οι αυξημένες συντάξεις χηρείας με τα ποσά να είναι από 200 έως 290 ευρώ. Τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες από την ψήφιση του νόμου μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2019 θα καταβληθούν με τις συντάξεις Νοεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου 2019. Συνολικά η δαπάνη για το 2019 εκτιμάται σε περίπου 70 εκ. ευρώ ποσό για το οποίο δεν υπήρχε πρόβλεψη στον ετήσιο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Επικουρική σύνταξη με ατομικούς λογαριασμούς

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη του σημείωσε πως μέσα από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα θα καλυφθούν βασικές αναγκαιότητες που θα προστατεύουν το κράτος αλλά και τους πολίτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Ποιοι πρέπει να χάσουν το εισόδημα αλληλεγγύης

Το επίδομα πρέπει να λαμβάνουν μόνο όσοι αναζητούν ενεργά εργασία και να προβλεφθεί επιδότηση από το κράτος για τα νοικοκυριά εργαζομένων με πολύ χαμηλά εισοδήματα, συνιστά στη νέα έκθεσή του ο Οργανισμός.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

Μεταξύ των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο, καθώς και η επάρκεια φοίτησης.