ΓΔ: 2591.43 -1.97% Τζίρος: 68.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:37
Εθελόντρια Ερυθρού Σταυρού
Δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για πρόληψη της υπέρτασης σε υπαίθριο χώρο.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράση για την υπέρταση στο Σύνταγμα (16/5)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Υπέρταση, στο Σύνταγμα (16/5)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 17η Μαΐου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) διοργανώνει δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης – μιας «σιωπηλής», αλλά εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης για την ανθρώπινη υγεία.

Η υπέρταση επηρεάζει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια και νεφρική ανεπάρκεια. 

Το ανησυχητικό είναι πως πολλοί πάσχοντες αγνοούν την κατάστασή τους, καθώς η υπέρταση συχνά δεν έχει εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο, η τακτική παρακολούθηση και η ορθή διαχείριση μπορούν να προλάβουν σοβαρές επιπλοκές.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας του ΕΕΣ, θα βρίσκεται την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025, από τις 10:00 έως τις 13:00, στο Σύνταγμα (αρχή πεζόδρομου Ερμού).

Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιηθούν: 

  • Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
  • Εκπαίδευση στη σωστή τεχνική λήψης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι
  • Ενημέρωση για την υπέρταση στην εγκυμοσύνη
  • Αναγνώριση πρώιμων συμπτωμάτων αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν από το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και από τους εθελοντές του Τομέα Υγείας. 

Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, μπορούμε να κάνουμε μεγάλη διαφορά στην υγεία της καρδιάς μας.

«Μάθε πώς να μετράς σωστά την πίεση σου στο σπίτι. Είναι απλό, αλλά ζωτικής σημασίας!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

online φαρμακείο αγορά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων - Αυξάνονται οι επιλογές για ασθενείς

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την ένταξη 235 νέων φαρμάκων στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων, ενισχύοντας την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες. Περιλαμβάνονται 112 νέα γενόσημα που αυξάνουν τις επιλογές.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Ιλαρά: Παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Παγκόσμια αύξηση 40% στα κρούσματα ιλαράς σε παιδιά κάτω των 5 το 2023 σε σύγκριση με το 2019, προκύπτει από έρευνα του ΙΗΜΕ, εξαιτίας μείωσης των εμβολιασμών. Πάνω από 15 εκατ. παιδιά νόσησαν, ενώ χαμηλή παρέμεινε η εμβολιαστική κάλυψη.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

21χρονη από την Πάρο σε κώμα στο Τζάνειο μετά από λήψη άγνωστης ουσίας

Σε κώμα νοσηλεύεται στο Τζάνειο μια 21χρονη που μεταφέρθηκε εκτάκτως από την Πάρο, έπειτα από απώλεια αισθήσεων πιθανόν λόγω ουσιών. Ο φίλος της συνελήφθη, ενώ οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Νιγηρία, τέταρτη χώρα της Αφρικής

Η Νιγηρία κατέγραψε το πρώτο της κρούσμα Έμπολα έπειτα από μια δεκαετία, αποτελώντας την τέταρτη αφρικανική χώρα που πλήττεται από τον ιό ο οποίος εξαπλώνεται ραγδαία, ενώ δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία ή εμβόλιο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 27/11 συνεχίζεται η δίκη για θεραπείες με βλαστοκύτταρα

Η δίκη φυσιοθεραπευτή και γιατρού, που κατηγορούνται για θανάτους ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας λόγω εναλλακτικής θεραπείας, διακόπηκε για 27/11/2026 για μετάφραση εγγράφων και διορισμό συνηγόρου.