ΓΔ: 1429.73 -0.57% Τζίρος: 191.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 DATA
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

ΓΣΕΕ: Αξιοπρεπής εργασία σημαίνει αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων

Διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις για όλους, υγεία και ασφάλεια στην εργασία, η ΓΣΕΕ ήδη έχει λάβει απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοεμβρίου 2024.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) ενώνει τη φωνή της με τα συνδικάτα όλου του κόσμου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας.

Για τη Συνομοσπονδία, η αξιοπρέπεια στην εργασία αποτελεί προτεραιότητα, αφού οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας με ασφάλεια για όλους βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων της.

«Αξιοπρεπής εργασία σημαίνει αμοιβές που εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων, τον σεβασμό στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, τις ίσες ευκαιρίες για όλους», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι γι' αυτούς τους λόγους και διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, δίκαιες αμοιβές, συλλογικές συμβάσεις για όλους, υγεία και ασφάλεια στην εργασία, ήδη έχει λάβει απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «η αξιοπρέπεια στην εργασία σημαίνει αξιοπρέπεια στη ζωή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 20 Νοεμβρίου σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και η ΑΔΕΔΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΓΣΕΕ, οριστικοποιεί την ημερομηνία πραγματοποίησης της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που έχει ήδη αποφασίσει, για την Τετάρτη, 20 του Νοέμβρη» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για όσους εργάζονται κατά την αργία του 15Αύγουστου

Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.
Tourismos, Turism, Ellada, Greece, Hellas, Akropoli, Acropole
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας για αύριο προκήρυξε η ΠΕΥΦΑ

«Η ΠΕΥΦΑ, από την πρώτη στιγμή που ο ΟΔΑΠ εξήγγειλε τον διαγωνισμό για την παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου εισόδου των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντέδρασε δυναμικά» τονίζεται στην ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν του Αγίου Πνεύματος στον ιδιωτικό τομέα

Παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει εφέτος κατ' εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δικαιούνται προσαύξηση 75%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».