ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Τέσσερις προφυλακιστέοι για απάτη με επιστροφές ΦΠΑ μέσω εικονικών εταιρειών

Τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να διέπραττε φορολογικές απάτες μέσω εικονικών εταιρειών με παράνομο όφελος 5 εκατ. ευρώ.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διέπραττε φορολογικές απάτες με επιστροφή ΦΠΑ μέσω εικονικών εταιρειών. Η διαδικασία απολογίας για το σύνολο των 17 εμπλεκομένων ολοκληρώθηκε, με εννέα εξ αυτών να οδηγούνται στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του 32ου Τακτικού Ανακριτή σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα απολογήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ η δεύτερη την επόμενη ημέρα. Μεταξύ των πρώτων εννέα που απολογήθηκαν ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, πρόεδρος τοπικής ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας στη δυτική Αττική, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο αδελφός του, δημοτικός υπάλληλος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν, μεταξύ άλλων, εγκληματική οργάνωση, απάτη, φοροδιαφυγή, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων, καθώς και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Για το τελευταίο αδίκημα, οι κατηγορούμενοι θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία σε δεύτερο στάδιο, αφού συμπληρωθεί η δικογραφία με τα απαραίτητα οικονομικά και άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα φέρεται ότι την περίοδο 2023-2025 διαχειρίστηκε πάνω από 370 εικονικές εταιρείες, πραγματοποιώντας εικονικές συναλλαγές για να αποκομίσει χρήματα από επιστροφές φόρου και ΦΠΑ. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος εκτιμάται ότι φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την απολογία τους ενώπιον του Ανακριτή, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Απολογούνται 4 από τους 7 για κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης

Στα δικαστήρια Ηρακλείου απολογούνται τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για το κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης, με πελατολόγιο άνω των 86.000 ατόμων και οικονομικό όφελος τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 2,5 εκατ. μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εισέπραξε παράνομα επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με 13 συλλήψεις και οικονομικό όφελος άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.
Λάουρα Κοβέσι πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Την έρευνα για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ με επίκεντρο την Κρήτη αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. 22 συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τη ζημιά να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για βιασμό 28χρονης τουρίστριας από 33χρονο στη Ρόδο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 33χρονου στη Ρόδο μετά από καταγγελία 28χρονης Φινλανδής για βιασμό. Η πράξη φέρεται να έγινε στις αρχές Μαΐου. Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Ελεύθεροι με όρους οι έξι για την υπόθεση βιασμού 17χρονης

Ολοκληρώθηκε η απολογία των έξι συλληφθέντων για υπόθεση ομαδικού βιασμού 17χρονης στα Χανιά. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση. Συνολικά στην υπόθεση έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, ανάμεσά τους ανήλικοι και γονείς.