ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μνημείο Ισραηλινών θυμάτων
Μνημείο για τα θύματα των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ με σημαίες και φωτογραφίες.
Μαύρη επέτειος σήμερα της σφαγής του Οκτωβρίου 2023

Πριν δύο χρόνια στις 7 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ με πάνω από 1.000 νεκρούς. Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 1.139 άτομα  εκ των οποίων 695 πολίτες Ισραηλινοί, 373 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας και 71 ξένοι υπήκοοι.

Η φωτογραφία της ημέρας είναι στο Ρεΐμ του Ισραήλ από το χώρο μνήμης του Φεστιβάλ Νόβα κοντά στη Γάζα. Οι φωτογραφίες των θυμάτων του πάρτι εκτίθενται στο σημείο όπου συνέβη η σφαγή στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση στις τιμές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Νετανιάχου

Οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία σημείωσαν πτώση, με το Brent να υποχωρεί στα 105,88 δολάρια και το WTI στα 93,20 δολάρια, μετά τις δηλώσεις Νετανιάχου ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ίσως τελειώσει συντομότερα απ' ό,τι αναμενόταν.
Σύστημα Iron Dome Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από απειλή πυραυλικής επίθεσης από Ιράν

Έκρηξη πυραύλων από το Ιράν προκάλεσε ενεργοποίηση συναγερμών στην Ιερουσαλήμ το βράδυ της Πέμπτης. Ο στρατός ανέφερε τρεις επιθέσεις, χωρίς θύματα, αλλά με φθορές σε διάφορα σημεία, σύμφωνα με αστυνομία και ανταποκριτές.
Σύστημα Iron Dome Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από προειδοποίηση για ιρανικούς πυραύλους

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ το βράδυ έπειτα από νέα εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν και ενεργοποίηση σειρήνων, μετέδωσαν ανταποκριτές. Το Ισραήλ εντόπισε πολλαπλές εκτοξεύσεις, με την τελευταία πριν τα μεσάνυχτα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ζητά εκ νέου κατάπαυση πυρός στον Περσικό Κόλπο

Η Ρωσία ζητά άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο, κυρίως των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων κατά του Ιράν, και δηλώνει πρόθυμη, μαζί με άλλες χώρες, να διαμεσολαβήσει για διπλωματική λύση.