ΓΔ: 1394.59 0.15% Τζίρος: 1.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:32:38 DATA

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
Σκύλος - ρομπότ στο συνέδριο GenAI Summit 2024 που πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΙΣΝ΄.

Οι δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα μας από την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ανδρέα Σταυρόπουλο, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και Αντιπρόεδρο του Endeavor Greece, στο πλαίσιο του GenAI Summit.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τη δημιουργία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019, το οποίο προσέφερε καινοτόμες λύσεις, όπως το gov.gr. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει παγκοσμίως στην Τεχνητή Νοημοσύνη και να έχει καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση του ηθικού και νομικού πλαισίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Χρειαζόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για να ζούμε ασφαλέστερα

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση των πολιτών στην πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς ο Ψηφιακός Βοηθός-mAigov καθημερινά απαντά κατά μέσο όρο σε 10.000 ερωτήσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Μετά την κρίση, η Ελλάδα κερδίζει τις μάχες του αύριο

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η χώρα κάνει και µια τεράστια προσπάθεια να καλύψει το χαµένο έδαφος για να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της ψηφιακής εξέλιξης, ενώ επικεντρώνεται και στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα παγκόσμιο κέντρο της AI

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δημιουργούνται τεράστιες ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο από την Τεχνητή Νοημοσύνη, την ίδια όμως στιγμή δημιουργούνται τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης της νέας αυτής τεχνολογίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Επιτροπή για Τεχνητή Νοημοσύνη με πρόεδρο τον Κων. Δασκαλάκη

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα διαθέτει ικανούς ερευνητές σε όλα τα πεδία έρευνας που σχετίζονται με την εξέλιξη της μεγαλύτερης τεχνολογικής επανάστασης στην ιστορία της ανθρωπότητας και μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στον διεθνή διάλογο.