ΓΔ: 2541.58 0.06% Τζίρος: 45.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:51:34
Φώτο: ΟΤΕ

ΟΤΕ: Προχωρά σε μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων και καταστημάτων

Ο ΟΤΕ προχωρά σε μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία χαρακτηρίζοντας ως «αντιδημοκρατικές» τις κινήσεις «μερίδας συνδικαλιστών».

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για να αντιμετωπίσει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα, το νέο Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε απεργία πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.

Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

  • Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
  • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
  • Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.
  • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο OTE Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Ενίσχυση μεγεθών στο β’ τρίμηνο, ρεκόρ νέων πελατών FTTH και κινητής

Ο Όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε αύξηση 3% στο προσαρμοσμένο EBITDA φτάνοντας τα 343,3 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο. Το περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 40,1%, ενώ τα έσοδα σταθερής λιανικής ενισχύθηκαν χάρη σε FTTH, FWA και τηλεόραση.
Κτίριο ΟΤΕ Μαρούσι
ΑΓΟΡΕΣ

Πώς οι αγορές ιδίων μετοχών αυξάνουν την αξία της μετοχής του ΟΤΕ

Οι αγορές και διαγραφές ιδίων μετοχών του ΟΤΕ ενισχύουν την αξία για τους μετόχους, ενώ η αγορά στρέφει το βλέμμα στα αποτελέσματα β΄ τριμήνου και τις νέες εκτιμήσεις. Σε υψηλό 18 ετών η μετοχή.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Κατέρρευσε το κυβερνητικό αφήγημα για την 4ήμερη εργασία»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τσουκαλάς, δήλωσε ότι το αφήγημα της κυβέρνησης κατά της τετραήμερης εργασίας καταρρίφθηκε, με αφορμή την πιλοτική εφαρμογή της από τον ΟΤΕ. Επισήμανε τη μείωση συντάξεων λόγω πληθωρισμού και εκτίμησε προβάδισμα ΠΑΣΟΚ.