ΓΔ: 2093.46 -0.30% Τζίρος: 43.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:10:37
Πηγή: ΟΤΕ

Η πολιτική του ΟΤΕ για ίσες ευκαιρίες στους εργαζόμενους

Τη δέσμευση του ΟΤΕ να προσφέρει στους εργαζόμενούς του ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτως φύλου και ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, υπογράμμισε η Έλενα Παπαδοπούλου.

Για την ενδυνάμωση των γυναικών στην άσκηση ηγεσίας και στην επαγγελματική τους εξέλιξη, αλλά και για τις ασυνείδητες προκαταλήψεις (unconsious bias) στον εργασιακό χώρο, μίλησε, μεταξύ άλλων, η Chief Humar Resources Officer Ομίλου ΟΤΕ, κα Έλενα Παπαδοπούλου, στο συνέδριο Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Συμμετέχοντας στο πάνελ «Building cultures, mindsets and skills for inclusion», η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου OTE σημείωσε πως οι ασυνείδητες προκαταλήψεις (unconscious bias), οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας, είναι και ένα από τα βασικότερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εξέλιξη της καριέρας τους και μπορεί να οδηγήσουν σε ανισότητες στον εργασιακό χώρο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Στον χώρο των επιχειρήσεων έχουμε ανάγκη από τις ικανότητες όλων, ανδρών και γυναικών, καθώς η διαφορετικότητα ευνοεί και ενισχύει την καινοτομία. Η κατάργηση των ασυνείδητων προκαταλήψεων και η συνεργασία οδηγούν τις εταιρείες σε καλύτερα αποτελέσματα».

Η κα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στο γεγονός πως είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα STEM, στα οποία οι ηγετικές θέσεις καταλαμβάνονται κυρίως από άνδρες. «Η διαχείριση της τεχνολογίας απαιτεί ικανότητες που είναι πολύ κοντά στα έμφυτα ταλέντα των γυναικών, όπως η ευελιξία, η συνεργασία με ανθρώπους ποικίλων ειδικοτήτων, η φαντασία και η δημιουργικότητα. Γι’ αυτό και η τεχνολογία είναι ένας τομέας στον οποίο οι γυναίκες μπορούν να διαπρέψουν, αρκεί να το επιλέξουν», ανέφερε σχετικά.

maria_papadopoulou_ote

Πολιτική ίσων ευκαιριών 

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πολιτικές ίσων ευκαιριών που εφαρμόζει ο Όμιλος ΟΤΕ, η κα Παπαδοπούλου υπογράμμισε: «Στον Όμιλο ΟΤΕ διασφαλίζουμε ίσους όρους και ευκαιρίες για όλους, διαμορφώνοντας ένα εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό στη διαφορετικότητα. H κουλτούρα συμμετοχής και η απουσία διακρίσεων και αποκλεισμών, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του Ομίλου ΟΤΕ, όπως άλλωστε ορίζεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας του Ομίλου».

Υπενθύμισε μάλιστα πως ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter) στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Φέρνοντας ένα παράδειγμα από τις πρακτικές του Ομίλου ΟΤΕ, ανέφερε ότι οι γονικές άδειες για τη φροντίδα των παιδιών παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους. «Ήδη 300 άνδρες εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ κάνουν χρήση της ειδικής αυτής άδειας, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της οικογενειακής κουλτούρας στη χώρα μας και την εξέλιξη της κοινωνίας μας», είπε η κα Παπαδοπούλου.

Το τρίτο WIB Forum διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Women in Business (WIB), κεντρικό θέμα «Diversity & Inclusion: Breaking Barriers to Break Through» και τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας και να ενθαρρύνει πρακτικές και νοοτροπίες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, να θέτουν υψηλούς στόχους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tilepikoinonies-tilefonia-keraies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες με επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής

Με επενδύσεις 7 δισ. ευρώ ως το 2028, ΟΤΕ, Nova και Vodafone επιταχύνουν τη διείσδυση της οπτικής ίνας, την ανάπτυξη δικτύων 5G και το γρήγορο internet, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των τεχνολογιών αιχμής.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλή για τους παρόχους η υπερεπένδυση σε οπτικές ίνες και ο πόλεμος τιμών

Η τηλεπικοινωνιακή αγορά εισέρχεται σε περίοδο έντονου ανταγωνισμού με επενδύσεις 7 δισ. έως το 2030. Ωστόσο η υπερεπένδυση σε οπτικές ίνες, φέρνει πόλεμο τιμών με τους παρόχους να βρίσκονται μπροστά σε ένα δύσκολο στοίχημα.
tilepikoinonies-tilefonia-keraies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, οι επενδύσεις αυξάνονται στις τηλεπικοινωνίες

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός που φέρνει η είσοδος της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες διατηρεί πάνω από το φράγμα του 1 δισ. τις επενδύσεις των παρόχων, με την οπτική ίνα στο επίκεντρο. Κυρίαρχος ο ΟΤΕ που πραγματοποιεί περίπου το 60% των συνολικών επενδύσεων.
ote-cosmote
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Τιμή στόχος 16,1 ευρώ και σύσταση «διακράτηση» για ΟΤΕ

Η Eurobank Equities δίνει τιμή στόχο 16,1 ευρώ για τον ΟΤΕ με σύσταση διακράτηση. Σημειώνει ότι τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου κινήθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Περιορισμένοι οι καταλύτες για πιθανή ανατίμηση της μετοχής.
Κώστας Νεμπής πορτρέτο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Νεμπής (OTE): Στόχος η δημιουργία αξίας για τους μετόχους, υποχωρεί η μετοχή

Ο όμιλος ΟΤΕ είχε καθαρά κέρδη 552,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 462,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 19,5% και μέρος της αύξησης αποδίδεται στο φορολογικό όφελος που υπήρξε λόγω της πώλησης της Τelekom Romania.