ΓΔ: 2125.06 2.91% Τζίρος: 177.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:46:42
Φώτο: Batiman.com

Μεγάλη ελληνική συμμετοχή στην έκθεση «Batimat 2019»

Με 21 εξαγωγικές εταιρίες συμμετείχε η Ελλάδα στην διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών «Batimat 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Με 21 συμμετοχές έδωσε το παρών η χώρα μας στην έκθεση του κλάδου δομικών υλικών και κατασκευών στη Γαλλία «BATIMAT 2019».

Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια και για το 2019 διεξήχθη από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού, Parc des Expositions.

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, υποστήριξε και εφέτος τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στη ΒΑΤΙΜΑΤ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κατασκευαστικού κλάδου παγκοσμίως και συγκεντρώνει εκτός από ένα συνεκτικό φάσμα προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, και τον μεγαλύτερο αριθμό γαλλικών και διεθνών επαγγελματιών (κατασκευαστές, προμηθευτές, προγραμματιστές και διανομείς). Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 21 ελληνικές εταιρείες, 13 εκ των οποίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Επιχειρούμε Έξω» και 8 με την υποστήριξη του Enterprise Greece.

Οι εκπρόσωποι του Enterprise Greece και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, πραγματοποίησαν συναντήσεις με επικεφαλής εταιρειών, με σκοπό την διερεύνηση τόσο των ευκαιριών που προσφέρει η Γαλλική αγορά, όσο και των δυνατοτήτων διείσδυσης των Ελληνικών εταιρειών σε γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής, που σταδιακά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Εξάρχου Άκτωρ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέργεια και εξόρυξη «χτίζουν» την επόμενη μέρα του ομίλου AKTOR

Η σημασία του deal για το νικέλιο και τις σπάνιες γαίες στην Αλβανία, με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Νέες προοπτικές σε συμπληρωματικές δραστηριότητες ανοίγει η συμφωνία για τον Κάθετο Διάδρομο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για να μη χαθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στον ΒΟΑΚ

Με τα έργα οδικής ασφάλειας αναπληρώνεται μέρος των έργων που μένουν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης. Στον αέρα ήδη 38 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο τρίμηνο θα καθορίσει ποιοι πόροι θα σωθούν στο παρά πέντε.
Εργάτης κατασκευών εργοτάξιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 3% στην παραγωγή κατασκευών το δ’ τρίμηνο του 2025

Αύξηση 3% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το δ’ τρίμηνο του 2025 σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο κατέγραψε άλμα 51,7%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης ενισχύθηκε κατά 5,5%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Κέρμα ευρώ Ελλάδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχυμένο οικονομικό κλίμα και καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 107,7 μονάδες τον Φεβρουάριο, λόγω βελτιωμένων επιχειρηματικών προσδοκιών και αυξημένης καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Οι Έλληνες παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι καταναλωτές στην ΕΕ, αν και αισιοδοξούν περισσότερο.