ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
3alfa
Εγκαταστάσεις της 3αλφα. Πηγή: 3αλφα.

Αυξάνει τη δυναμικότητα σε συσκευασίες η 3αλφα με επένδυση 1 εκατ. ευρώ

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε με ίδια συμμετοχή της 3αλφα ύψους 891.226,72 ευρώ και επιχορήγηση 222.806,68 ευρώ μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού ν. 4399/2016.

Κατά 40% αυξάνει τη δυναμικότητα στις συσκευασίες λιανικής η 3αλφα - Αφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ και παράλληλα μειώνει τη χρήση πλαστικού, έχοντας ολοκληρώσει επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ στην επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας, με μία νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας.

Η νέα αυτή επένδυση έρχεται να προστεθεί στον μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου παραγωγής της 3 άλφα. Η πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή περιλαμβάνει επεξεργασία, συσκευασία και εγκιβωτισμό με δυναμικότητα 2.500 kg/h, αντικαθιστώντας τη πλαστική δευτερογενή συσκευασία από πλαστικό σε χαρτοκιβώτιο από ανακυκλωμένο υλικό με αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά 14 τόνους τον χρόνο.

Παράλληλα, ενισχύεται η ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων με ειδικά σχεδιασμένα κόσκινα, αυτόματο ανιχνευτή ακτινών Χ (X ray) και αυτόματο ανιχνευτή μετάλλων (metal detector) για την απομάκρυνση ξένων υλών.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε με ίδια συμμετοχή της 3αλφα - Aφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ ύψους 891.226,72 ευρώ και επιχορήγηση 222.806,68 ευρώ μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού ν. 4399/2016.

Ο Θέμης Ζηκάκης, διευθυντής Παραγωγής της 3αλφα - Aφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ, με την ολοκλήρωση της επένδυσης δήλωσε: «Με σεβασμό στο περιβάλλον και με κύριο γνώμονα την διάθεση ασφαλών και υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντων στους καταναλωτές, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε υψηλής ακρίβειας μηχανολογικό εξοπλισμό, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών μας, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρασί και σταφύλια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανθεκτικές παρέμειναν οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων το α' εξάμηνο του 2026

Παρά τη μικρή μείωση το 2026, οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών διατηρούνται ισχυρές, με άνοδο +41,5% σε αξία και +11,1% σε ποσότητα από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία Eurostat που ανέλυσε ο ΣΕΑΟΠ.
Μπουλντόζα σε χώρο αποβλήτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα: Πάνω από 2 εκατ. τόνοι τροφίμων πετιούνται ετησίως στα σκουπίδια

Πάνω από 2 εκατ. τόνοι τροφίμων απορρίπτονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με τα νοικοκυριά να παράγουν το μεγαλύτερο μέρος. Το 12,7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ η ενημέρωση για τις ημερομηνίες λήξης παραμένει ελλιπής.