ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Διευκρινίσεις της PepsiCo Hellas σχετικά με ηλεκτρονική απάτη

Όπως σημειώνει η εταιρεία «πρόκειται για κακόβουλη απάτη (phising) με σκοπό την απόκτηση κρίσιμων προσωπικών στοιχείων ανυποψίαστων πολιτών με σκοπό την εγκληματική αξιοποίησή τους».

Η εταιρεία PepsiCo Hellas Μ. ΑΒΕΕ με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή του κοινού σχετικά με απάτη που βρίσκεται σε εξέλιξη, με sms που αποστέλλονται σε τυχαίους συνδρομητές και όχι καταναλωτές μας για τη δήθεν βράβευσή τους με 950.000 ευρώ από την εταιρεία.

Όπως σημειώνει η εταιρεία «πρόκειται για κακόβουλη απάτη (phising) με σκοπό την απόκτηση κρίσιμων προσωπικών στοιχείων ανυποψίαστων πολιτών με σκοπό την εγκληματική αξιοποίησή τους».

Η εταιρεία επισημαίνει στους λήπτες αυτών των sms να τα αγνοήσουν, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους και σε καμιά περίπτωση να μην κοινοποιήσουν προσωπικά τους στοιχεία. 

Η PepsiCo Hellas Μ. ΑΒΕΕ ενημερώνει το κοινό πως «ουδεμία σχέση έχει με την ενέργεια αυτή και πως προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων Αρχών για την διερεύνηση της απάτης».

Επίσης, παρακαλεί όποιους αντιληφθούν ότι έχουν πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση ευρωβουλευτών για προστασία ελληνικής κομπόστας και μελιού από Κίνα

Κοινή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι Αυτιάς, Κεφαλογιάννης και Μπελέρης, ζητώντας μέτρα κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού κινεζικών προϊόντων που πλήττει την ελληνική κομπόστα και το μέλι.
Παραδοσιακό ψωμί αρτοπωλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Συντεχνία Αρτοποιών ζητά τη στήριξη του ΒΕΑ για τα δημοτικά τέλη

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών-Προαστίων-Περιχώρων απέστειλε επιστολή στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, ζητώντας άμεση παρέμβαση για τις αυξήσεις δημοτικών τελών που φτάνουν έως και 500%.
Ελιές σε λευκό πιάτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική ελιά "ευδοκιμεί" στις διεθνείς αγορές παρά τους δασμούς Τραμπ

Η ελληνική επιτραπέζια ελιά καταγράφει ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών και υψηλή παραγωγή, ενώ οι δασμοί των ΗΠΑ και η διολίσθηση του δολαρίου προκαλούν ανησυχία στον κλάδο, καθώς η ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά για τους εξαγωγείς ελιάς.
Εργοστάσιο ζυμαρικών EURIMAC
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις και νέα καινοτόμα προϊόντα από την ΜΑΚΒΕΛ - EURIMAC

Οι κρίσεις της τελευταίας πενταετίας έδωσαν στη ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC ευκαιρία για νέες αγορές και συνεργασίες, επενδύοντας παράλληλα σε ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και ενισχύοντας τα soft skills των εργαζομένων της.