ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Φώτο: ΑΠΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει τρένο υδρογόνου, έφτασε το δεύτερο «Λευκό Βέλος»

Το τρένο βρίσκεται στο νέο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης και περίπου στις 20 Ιουνίου, και μαζί με το δίδυμο «αδελφάκι» του, που έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσουν εμπορικά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Τρένο υδρογόνου, που είναι η πλέον υπερσύγχρονη τεχνολογία στην Ευρώπη φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Τα τρένα που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχουν μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Ήδη έχουν γίνει δοκιμαστικές λειτουργίες τους στην Γερμανία ενώ έχουν δρομολογηθεί και σε μια γραμμή στην Αγγλία.

Χθες το βράδυ, εν τω μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφερε από την Ιταλία στην Ελλάδα και το δεύτερο "Λευκό Βέλος".

Το τρένο βρίσκεται στο νέο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης και περίπου στις 20 Ιουνίου, και μαζί με το δίδυμο «αδελφάκι» του, που έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσουν εμπορικά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

"Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, παρά την πανδημία, και το επόμενο διάστημα θα έλθουν από την Ιταλία άλλα τρία τρένα τύπου "Λευκό Βέλος" όπως έχουμε υποσχεθεί, σύνολο πέντε" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κορυφαία πηγή της εταιρίας υπογραμμίζοντας και την μεγάλη επένδυση που έγινε στο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης στο οποίο θα συντηρούνται τα νέα τρένα. "Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, "δεν έβγαλε σε διαθεσιμότητα προσωπικό, αναστολές κλπ και συνεχώς επενδύει στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαστεργίου: Η ζωή δεν είναι μόνο στο κινητό - Εκδήλωση για online bullying

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη προστασίας των παιδιών από κινδύνους του διαδικτύου, με πρωτοβουλίες για περιορισμό της ανεξέλεγκτης πρόσβασης και αντιμετώπιση του ψηφιακού εκφοβισμού, σε εκδήλωση στην Καλαμαριά.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή οι Αρχές για φωτιά στη Βόρεια Μακεδονία κοντά στα σύνορα

Φωτιά στη Βόρεια Μακεδονία καίει κοντά στα σύνορα με το Κιλκίς. Στην ελληνική πλευρά, πυροσβέστες και μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο βρίσκονται σε ετοιμότητα για κατάσβεση.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.