ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Φώτο: ΑΠΕ

Από σήμερα το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα πολύ πιο σύντομο με νέα τρένα

Nέα συντομότερα δρομολόγια για την διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα παρέχει από σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ως ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του Ελληνικού Σιδηροδρόμου χαρακτήρισε ο Maurizio Capotorto, CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, τα νέα δρομολόγια για Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα που εγκαινιάστηκαν σήμερα Κυριακή με τις σύγχρονες αμαξοστοιχίες ETR 470.

Τα νέα τρένα προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια, ενώ εκτελούν το δρομολόγιο σε 3 ώρες και 55 λεπτά.

«Το γρήγορο τρένο μπαίνει στη ζωή μας. Είναι μια καταπληκτική εμπειρία που αξίζει να την ζήσουμε. Το ETR αλλάζει τα ταξίδια μας φέρνοντας πιο κοντά τις δύο πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τέσσερα δρομολόγια την ημέρα, δύο ανά κατεύθυνση, μπορεί να εξυπηρετήσει τον πιο απαιτητικό επιβάτη και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θεόδωρος Τόλιας.

«Ενημερωθήκαμε ότι για το νέο τρένο και είπαμε να δοκιμάσουμε. Δεν κάνουμε συχνά αυτό το ταξίδι αλλά χαιρόμαστε που είναι μέσο σταθερής τροχιάς και είναι και γρήγορο» σχολίασε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επιβάτης Γιώργος Χατζής.

«Προτιμώ το τρένο γιατί δεν είσαι καθηλωμένος, μπορείς να σηκωθείς να περπατήσεις, είναι βασικό αυτό. Τώρα που είναι πιο γρήγορο είναι σαφώς ανταγωνιστικό με το αεροπλάνο και επίσης «πατάς στη γη»», συμπλήρωσε η Αλεξάνδρα Χατζή η οποία ταξίδεψε με το πρώτο δρομολόγιο του ETR από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα.

   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπιτώλιο ΗΠΑ Ουάσινγκτον
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστά στις 19 Ιανουαρίου η Πρεσβεία και το Προξενείο των ΗΠΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 η Πρεσβεία και το Προξενικό Τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία, λόγω αργίας.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ σταθμός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κανονικά τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αθήνα από τα ξημερώματα, λέει ΚΤΕΛ

Από την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς Αθήνα και αντίστροφα επανέρχονται στην κανονική τους ροή, έπειτα από συμφωνία της κυβέρνησης με τους αγρότες για μη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΕΛ: Ακυρώνονται 50 δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη λόγω αποκλεισμών

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται σήμερα συνολικά 50 δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω πλήρους αποκλεισμού των οδικών αξόνων από αγρότες και κτηνοτρόφους και έπειτα από ενημέρωση της ΓΑΔ Θεσσαλίας.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκο Μαλγάρων: Άνοιξε προσωρινά το ρεύμα προς Αθήνα έως τις 18:00

Οι αγρότες άνοιξαν προσωρινά το ρεύμα Μαλγάρων προς Αθήνα για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, μέχρι τις 18:00, οπότε θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση. Νωρίτερα, είχαν κλείσει για μία ώρα και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας στο Δερβένι.