ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καφές Dimello σε ποτήρι
Φωτο: Kafea Terra

KAFEA TERRA και incommon: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο μέσα από τον καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, η KAFEA TERRA και η περιβαλλοντική οργάνωση incommon πραγματοποίησαν δράση zero coffee waste στον Πειραιά, αναδεικνύοντας την αξία της κυκλικής οικονομίας και τη δυνατότητα μετατροπής των υπολειμμάτων καφέ σε πολύτιμους πόρους.

Η KAFEA TERRA, με βασικό της brand τον Dimello, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση incommon, αξιοποίησαν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ για να αναδείξουν τη σημασία της κυκλικής οικονομίας. Το άρωμα του espresso συνδυάστηκε με τον παλμό της πόλης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα βιωσιμότητας.

Στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκε μια βιωματική δράση zero coffee waste. Οι λάτρεις του καφέ και οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ρόφημά τους, ενώ ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα αξιοποίησης των υπολειμμάτων καφέ με πρακτικό τρόπο.

Η πρωτοβουλία εντάχθηκε στο πλαίσιο του έργου «κάφσιμο» της incommon, το οποίο προωθεί τη μετατροπή των υπολειμμάτων καφέ σε λίπασμα, κομπόστ ή βιοαέριο, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Με ειδικούς κάδους στον χώρο και τη συνδρομή των baristi της KAFEA TERRA, διασφαλίστηκε η σωστή διαλογή στην πηγή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η δράση αυτή αποτέλεσε συνέχεια της συμμετοχής της εταιρείας στο Athens Coffee Festival 2025, όπου το μοντέλο συλλογής υπολειμμάτων καφέ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε πραγματικό χρόνο, σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα και μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση του κοινού στον Πειραιά ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η περιβαλλοντική συνείδηση μπορεί να ενισχυθεί μέσα από μικρές, καθημερινές συνήθειες, όπως η απόλαυση ενός καφέ. 

Η συνεργασία της KAFEA TERRA με την incommon αναδεικνύει στην πράξη πως η κυκλική οικονομία είναι ένα εφαρμόσιμο μοντέλο, όταν συνδυάζονται η εκπαίδευση, η συνεργασία και το κοινό όραμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ: 13 βασικές ερωτήσεις-απαντήσεις για το νομοσχέδιο ύδατος

Το ΥΠΕΝ δημοσίευσε ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο ύδατος, εξηγώντας ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα διαχείρισης και προστασίας των υδάτων.
Ανεμογεννήτρια σε τοπίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αιολική ισχύς στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 6 GW στο α’ εξάμηνο

Η αιολική ισχύς στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 6 GW στο α’ εξάμηνο του 2026, με 65 νέες ανεμογεννήτριες και επενδύσεις περίπου 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ)..
Υπεράκτια αιολικά πάρκα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άη Στράτης: Διείσδυση ΑΠΕ έως 98% και μείωση κόστους ενέργειας

Η διείσδυση ΑΠΕ στον Άη Στράτη άγγιξε το 98% το Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2026, μειώνοντας το κόστος και τη ρύπανση. Το πιλοτικό έργο του ΔΕΔΔΗΕ προβάλλει ως μοντέλο βιώσιμης ενέργειας για τα ελληνικά νησιά.
Πλατφόρμα Πρίνου Enearth
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά σύντομα η γεώτρηση για αποθήκευση CO₂ στον Πρίνο

Η αλυσίδα δέσμευσης, μεταφοράς και υπόγειας αποθήκευσης CO₂ προχωρά στην Ελλάδα, με έργα σε Ρεβυθούσα και Πρίνο που εξασφαλίζουν χρηματοδότηση. Στόχος η τελική επενδυτική απόφαση το 2027 και η αποθήκευση CO₂ στον Πρίνο