ΓΔ: 2347.23 1.45% Τζίρος: 714.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
psaltis-alpha
Φώτο: Ο CEO του Ομίλου Αlpha Bank Βασίλης Ψάλτης

Alpha Bank: Πρωτιές στα Extel Europe & Emerging EMEA Equities Awards

Οι νέες διακρίσεις για την Alpha Bank αντανακλούν για μία ακόμη φορά το ισχυρό αποτύπωμα της τράπεζας στη διεθνή χρηματοοικονομική σκηνή.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διακεκριμένα στελέχη, αναλυτές και επενδυτές από όλον τον κόσμο ανέδειξαν την Alpha Bank, μεταξύ των κορυφαίων οργανισμών των αναπτυσσόμενων οικονομιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, στο πλαίσιο των ετήσιων Europe & Emerging EMEA Equities Awards της Extel.

Η ομάδα Investor Relations της τράπεζας παρέλαβε συνολικά τέσσερα βραβεία, ανάμεσά τους και τα μεγάλα βραβεία Gran Prix στις κατηγορίες Best Corporate και Best IR, που καλύπτουν το σύνολο των κλάδων της οικονομίας. Παράλληλα, η Alpha Bank αναγνωρίστηκε με τα αντίστοιχα βραβεία στον τομέα των χρηματοπιστωτικών οργανισμών στην κατηγορία Small and Mid Cap.

Ο Ιάσων Κεπαπτσόγλου, Head of IR της Τράπεζας, παρέλαβε τις διακρίσεις κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης στο Λονδίνο, όπου συμμετείχαν στελέχη από 200 οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Αμέσως μετά την τελετή ο κ Κεπαπτσόγλου δήλωσε: «Οι βαθμολογίες της Extel λειτουργούν τόσο ως αναγνώριση όσο και ως οδηγός για τον τομέα μας. Επιβεβαιώνουν τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την ποιότητα που προσφέρουμε σε κάθε πτυχή των προσπαθειών μας στον τομέα των σχέσεων με τους επενδυτές. Πέρα από απλές διακρίσεις, αποτελούν απόδειξη της αδιάκοπης προσπάθειάς μας για αριστεία και ένα μήνυμα προς την αγορά ότι είμαστε ηγέτες στον τομέα μας».

Συνεχόμενες διακρίσεις 

Τα βραβεία αυτά έρχονται λίγους μήνες μετά τις κορυφαίες διακρίσεις που έλαβε η Τράπεζα και ο CEO, Βασίλης Ψάλτης. Μετά από ψηφοφορία 462 αναλυτών, επενδυτών και portfolio managers από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, o κ. Ψάλτης είχε αναδειχθεί ως ο Καλύτερος CEO στην Ελλάδα και στην Emerging EMEA, ενώ ο Deputy CEO,
Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση των συνολικών προτιμήσεων επενδυτών και αναλυτών για το έργο του στην Τράπεζα.

Στην ψηφοφορία του Ιουνίου, η Alpha Bank είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη σταθμισμένη βαθμολογία μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων της περιοχής Emerging ΕΜΕΑ από την Extel ενώ είχε αποσπάσει 4 επιπλέον πρωτιές για το τμήμα IR, στις κατηγορίες Best IR team, Investor Relations Manager για τον Head of IR Ιάσωνα Κεπαπτσόγλου, Best IR event και Best IR program 

Επιπλέον διακρίσεις υπήρξαν για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Alpha Bank καθώς και για την ομάδα ESG της Τράπεζας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Μιχαλόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μιχαλόπουλος: Ο χρηματοοικονομικός εγγραμματισμός ως πυλώνας σταθερότητας

Η Alpha Bank συμμετέχει στην πρωτοβουλία FIN.e για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό στην Ευρώπη. Ο Γ. Μιχαλόπουλος τόνισε τη σημασία της οικονομικής εκπαίδευσης για τη σταθερότητα, ειδικά εν μέσω προκλήσεων όπως η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
CEO ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Τι περιμένει η αγορά για τα μεγέθη του 2025 και η ατζέντα του 2026

Μαζί με τα αποτελέσματα χρήσης του 2025, οι συστημικές τράπεζες θα ανακοινώσουν τα τριετή business plans με ορίζοντα το 2028, τα οποία θα ενσωματώνουν τα νέα δεδομένα μετά τις νέες εξαγορές και συνεργασίες.
Βασίλης Ψάλτης, Αντρέα Ορσέλ
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Όλα τα «βλέμματα» στη Alpha, πρώτο «αίμα» στην Κύπρο και η έκθεση της HSBC

Οι μεγάλες προσδοκίες της αγοράς για την Alpha Bank, η παρανόηση με το report της HSBC, τα πρώτα βήματα της Enerwave, οι πρώτες παραιτήσεις στην Κύπρο, κάθε βροχή και ευρώ για τη Θεσσαλία, στο σκοτάδιο ο ΣΕΒ για το ρεύμα και το στεγαστικό.