ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πάρκο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης
Φωτο: Thess INTEC

Στρατηγική συνεργασία του Thess INTEC με EY Ελλάδος και European Innovation

Το Thess INTEC ενισχύει την εξωστρέφειά του με στρατηγική συνεργασία με EY Ελλάδος και European Innovation Solutions, προσελκύοντας επενδυτές και διεθνείς επιχειρήσεις.

Το Thess INTEC, ο πρώτος τεχνολογικός και επιστημονικός φορέας 4ης γενιάς στην Ελλάδα, εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική συνεργασία με την EY Ελλάδος και την European Innovation Solutions S.A (πρώην Ευρωσύμβουλοι ΑΕ). 

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προσέλκυση κορυφαίων επενδυτών και ενοίκων για τις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας το Κέντρο ως σημαντικό προορισμό για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στο οικοσύστημα της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση ερευνητικών τμημάτων πολυεθνικών, επιχειρήσεων-unicorns και ανερχόμενων διεθνών εταιρειών με στόχο την ενδυνάμωση της τεχνολογικής δυναμικής του Κέντρου.

 Η συνεργασία αξιοποιεί την πολυετή εμπειρία, την τεχνογνωσία και το εκτεταμένο δίκτυο των δύο συμβουλευτικών ομίλων, με την EY να συνεισφέρει μέσω του βραχίονα ΕΥ-Parthenon, που ειδικεύεται στη στρατηγική, στις χρηματοοικονομικές συμβουλές και στις επιχειρηματικές συναλλαγές.

Αυτή η στρατηγική σύμπραξη αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τόσο την εξωστρέφεια όσο και την επενδυτική ελκυστικότητα του Thess INTEC. Οι δύο εταιρείες θα έχουν ρόλο στρατηγικού συμβούλου στη διαδικασία προσέλκυσης και αξιολόγησης επενδυτών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και δυναμικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Thess INTEC, «Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, σε στρατηγική τοποθεσία, ένα πλήρως αδειοδοτημένο Κέντρο που είναι εστιασμένο στην εφαρμοσμένη Έρευνα και Καινοτομία. 

Ο ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός του ενθαρρύνει τη διάχυση της γνώσης και την ενεργή δικτύωση, εξασφαλίζοντας έτσι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη καινοτόμων, διεθνώς ανταγωνιστικών, προϊόντων και υπηρεσιών».

Παράλληλα, γίνεται λόγος για “ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα και στις προοπτικές του Thess INTEC”, με σαφή επιδίωξη τη δημιουργία ενός πόλου αριστείας και καινοτομίας που θα προσελκύει ταλέντα και επενδύσεις, εδραιώνοντας το Κέντρο ως σημείο αναφοράς στην εφαρμοσμένη έρευνα στην ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσ/νίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με δήμαρχο Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Συζήτησαν για μεγάλα ζητήματα της πόλης και τα εμβληματικά έργα. Αντάλλαξαν δώρα: τρίλιζα και το βιβλίο "Ιθάκη" με αφιέρωση.
Εργάνη πλήκτρο πληροφορικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Νέο σύστημα για διαφάνεια στην εργασία και αξιόπιστη ασφάλιση

Στη Θεσσαλονίκη έγινε στις 15/1/2026 ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα ψηφιακά έργα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» και «ΑΡΙΑΔΝΗ», που διασυνδέουν απασχόληση και ασφάλιση. Πλήρης λειτουργία του συστήματος στις 16/2/2026.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι οι 14 για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, έρευνα για οικονομική ζημιά

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τον ακριβή υπολογισμό της ζημιάς του Δημοσίου. Η ποινική μεταχείρισή τους εκκρεμεί.
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι χώρες προέλευσης των επιβατών στο «Μακεδονία» το 2025

Το 2025, οι περισσότεροι επιβάτες στο «Μακεδονία» προήλθαν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.) και τη Γερμανία (1,72 εκατ.), ενώ ακολουθούν Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία και Ισραήλ.
αλιεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα για αλιευτικό τουρισμό: Εργαλεία σε αλιείς για βιωσιμότητα

Το πρόγραμμα «Αλιευτικός Τουρισμός & Κλιματική Αλλαγή» ενισχύει τους επαγγελματίες αλιείς, προωθώντας υπεύθυνες, καινοτόμες πρακτικές για τη βιωσιμότητα και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκαν ομάδες λαθρεμπορίου τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Η αστυνομία εξάρθρωσε δύο ομάδες διακίνησης λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική. Σε επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και καπνός, ηλεκτρονικά τσιγάρα, χρήματα και όπλα.