ΓΔ: 2673.15 -0.52% Τζίρος: 110.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:44:35
Τέιλορ Σουίφτ συναυλία
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Η Τέιλορ Σουίφτ απέκτησε τα δικαιώματα για τα έξι πρώτα της άλμπουμ

Η Τέιλορ Σουίφτ απέκτησε τα δικαιώματα των έξι πρώτων άλμπουμ της, τερματίζοντας μια παρατεταμένη διαμάχη για την ιδιοκτησία της μουσικής της.

Η σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε σήμερα ότι αγόρασε τα δικαιώματα των έξι πρώτων άλμπουμ της, βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρά μάχη για την ιδιοκτησία του έργου της.

«Όλη η μουσική που έχω κάνει πλέον μου ανήκει. Όλα τα βιντεοκλίπ. Όλες οι ταινίες από τις συναυλίες μου. Το ντιζάιν και οι φωτογραφίες των άλμπουμ. Τα ανέκδοτα τραγούδια. Η μνήμη, η μαγεία, η τρέλα. Κάθε εποχή. Το σύνολο του έργου της ζωής μου», έγραψε η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια στον ιστότοπό της.

Η Σουίφτ είχε χάσει τα δικαιώματά της το 2019, όταν η δισκογραφική εταιρεία Big Machine πούλησε τον κατάλογό της χωρίς να της δώσει την ευκαιρία να αγοράσει τα έργα της. Στη συνέχεια επανηχογράφησε τέσσερα από αυτά τα άλμπουμ, με τον υπότιτλο «Η εκδοχή της Τέιλορ».

Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε τις αυθεντικές ηχογραφήσεις από την εταιρεία Shamrock Capital στην οποία είχαν καταλήξει. Δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας.

«Ξεσπάω σε δάκρυα χαράς ανά διαστήματα αφού διαπίστωσα ότι συμβαίνει πραγματικά. Πραγματικά, πρέπει να πω αυτές τις λέξεις: όλη η μουσική που έκανα ποτέ, τώρα μου ανήκει» ανέφερε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο απαντά: Οι ΗΠΑ είναι η κορυφαία δύναμη κυβερνοπειρατείας

Η Κίνα απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων, κατηγορώντας με τη σειρά της τις ΗΠΑ ως κυρίαρχη δύναμη στην κυβερνοπειρατεία, ενώ το Πεκίνο καταγγέλλει συκοφαντίες με πρόσχημα την κυβερνοασφάλεια.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει απειλή κατά ΝΑΤΟ και απειλεί με προσφυγές για κατασχέσεις

Το Κρεμλίνο διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν πιθανή ρωσική επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς τα τρομολαγνικά και άσχετα με την πραγματικότητα. Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον επικεφαλής της SVR για ευαίσθητα θέματα.
Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο μέτωπο στη μάχη κατά των social media ανοίγει ο συμβιβασμός της Meta

Η απόφαση της Meta να θέσει αυστηρότερους περιορισμούς για εφήβους στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι εταιρείες μπορούν να προστατεύουν τους νέους στο διαδίκτυο, ενώ ανοίγει νέα συζήτηση για την ανάγκη παγκόσμιας εφαρμογής αντίστοιχων μέτρων.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2028 η δίκη για τον «εγκέφαλο» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Τον Ιούνιο του 2028 θα δικαστεί από αμερικανικό στρατοδικείο ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που κρατείται στο Γουαντάναμο από το 2006 μετά από ανάκριση της CIA.