ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τοπίο του Λονδίνου
Τοπίο Λονδίνου με τη γέφυρα Westminster και το Μπιγκ Μπεν κατά το ηλιοβασίλεμα.

Κλείνει τον Ιανουάριο διάσημο πολυτελές εστιατόριο του Λονδίνου

Το «Le Gavroche», στην περιοχή του Μέιφερ, άνοιξε το 1967 από τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021.

Ο σεφ Μισέλ Ρου ο νεότερος ανακοίνωσε το κλείσιμο τον Ιανουάριο του 2024 του λονδρέζικου εστιατορίου «Le Gavroche», ενός από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Βρετανίας, το οποίο ήταν το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin το 1974.  Το «Le Gavroche», στην περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου, άνοιξε το 1967 από τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021. Οι αδελφοί Ρου επηρέασαν, ως γνωστόν, τη βρετανική σκηνή του φαγητού. Το εστιατόριο, το οποίο βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin το 1982 και διατηρεί δύο αστέρια, ανέλαβε το 1991 ο γιος του Αλμπέρ, ο Μισέλ Ρου ο νεότερος, ο οποίος είναι διάσημος σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκείνος είναι που ανακοίνωσε το κλείσιμο του «Gavroche» στο Instagram και σε συνέντευξή του στους Times χθες το βράδυ. «Είμαι πραγματικά κουρασμένος», είπε ο 63χρονος σεφ στους Times, που περιγράφουν το εστιατόριο ως «το τελευταίο προπύργιο της κλασικής γαλλικής υψηλής κουζίνας του Λονδίνου» και «ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Βρετανίας». «Έχω φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν απολαμβάνω αυτή τη δουλειά όσο παλιά. Είναι μια πολύ αγχωτική δουλειά και θα ήθελα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μου και της ιδιωτικής μου ζωής», εξήγησε ο Μισέλ Ρου ο νεότερος.

«Είμαι στο τιμόνι για 34 χρόνια, περισσότερο από τον πατέρα μου», συνέχισε. «Η πίεση για μένα να προσφέρω την κορυφαία ποιότητα που περιμένουν όλοι όσοι τρώνε στο Le Gavroche είναι τόσο εξαντλητική. Δεν είναι μόνο κάθε μέρα και κάθε (παρεχόμενη) υπηρεσία, αλλά κάθε πιάτο». Ο σεφ τόνισε επίσης τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία της Covid και το Brexit που «έχουν προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά τις προμήθειες, το προσωπικό και τα κόστη».

Διαβεβαιώνει όμως ότι το εστιατόριο τα πάει πολύ καλά οικονομικά και ότι παραμένει «γεμάτο κάθε μέρα». Ο Μισέλ Ρου Τζούνιορ ανακοίνωσε «μια σειρά από εορταστικά δείπνα» που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα τελειώσουν με το κλείσιμο του εστιατορίου τον Ιανουάριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Θετική η πρόοδος για Γάζα και νέα παλαιστινιακή επιτροπή

Η ΥΠΕΞ Βρετανίας Ιβέτ Κούπερ καλωσόρισε την πρόοδο στη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα και υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης εκεχειρίας, αύξησης ανθρωπιστικής βοήθειας και τήρησης των δεσμεύσεων από όλες τις πλευρές.
Τοπίο του Λονδίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Φόβοι δημάρχου για αύξηση της ανεργίας λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν προειδοποιεί για μαζική ανεργία λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης, κυρίως σε ευάλωτους κλάδους. Εξαγγέλλει δωρεάν εκπαίδευση για όλους και τονίζει την ανάγκη προστασίας από κινδύνους της νέας τεχνολογίας.
Λονδίνο τη νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομία Λονδίνου: Η πόλη παραμένει ασφαλής παρά τις αναφορές βίας

Ο αρχηγός της αστυνομίας Λονδίνου, Μαρκ Ρόουλι, ανακοίνωσε πως η εγκληματικότητα στην πόλη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας και το Λονδίνο είναι ασφαλέστερο από Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: 200 εκατ. λίρες για ενίσχυση του βρετανικού στρατού

Η Βρετανία θα διαθέσει 200 εκατ. λίρες για εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της, ενόψει πιθανής αποστολής στην Ουκρανία εφόσον επιτευχθεί εκεχειρία. Ξεκινά σύντομα και η παραγωγή drones Octopus για ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.