ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:31:54
Πύραυλος Tomahawk σύστημα

Αντίθετοι οι Γερμανοί πολίτες στην αποστολή πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία

Η έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, υπέδειξε ότι το 52% των Γερμανών θεωρεί κακή ιδέα να παραδοθούν στην Ουκρανία οι πύραυλοι μακρού βεληνεκούς Taurus.

Η πλειοψηφία των Γερμανών εναντιώνεται στην αποστολή πυραύλων κρουζ στον στρατό της Ουκρανίας για να απωθήσει τη Ρωσία, αποκαλύπτει δημοσκόπηση.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, υπέδειξε ότι το 52% των Γερμανών θεωρεί κακή ιδέα να παραδοθούν στην Ουκρανία πύραυλοι κρουζ μακρού βεληνεκούς Taurus. Μόλις το 36% υποστηρίζει την κίνηση, ενώ το 12% δηλώνει αναποφάσιστο.

Οι κάτοικοι της ανατολικής Γερμανίας, της πάλαι ποτέ ΓΛΔ, τάσσονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους κατά της ιδέας: το 70% όσων ζουν σε ανατολικά κρατίδια είπε όχι. Στη δυτική Γερμανία, την άλλοτε ΟΔΓ, το 47% τάχθηκε κατά, το 40% υπέρ.

Μεταξύ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το 76% τάχθηκε εναντίον της προμήθειας αυτού του οπλικού συστήματος στην Ουκρανία. Αντίθετα, το 68% όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Πρασίνων τάχθηκε υπέρ της παράδοσης των πυραύλων κρουζ.

Η ουκρανική κυβέρνηση ζητάει εδώ και καιρό από τη γερμανική να της προμηθεύσει πυραύλους Taurus. Ωστόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φέρεται να διστάζει.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας για καιρό επικρινόταν πως αργοπορούσε ως προς την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο πλέον διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό με όπλα και πυρομαχικά των δυνάμεων του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων ιδίως αρμάτων μάχης και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου, σε δείγμα 1.216 πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός πρόεδρος εταιρείας drone ζει κρυμμένος λόγω ρωσικών απειλών

Ο επικεφαλής της γερμανικής αμυντικής Donaustahl, Στέφαν Θούμαν, δήλωσε πως είναι κρυμμένος μήνες μετά από ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του, αλλάζοντας διαρκώς τοποθεσία υπό συνεχή προστασία, εξαιτίας της εμπλοκής της εταιρείας με την Ουκρανία.
Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Sueddeutsche Zeitung: Ουκρανικό αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά στη Γερμανία

Ουκρανικό μεταγωγικό που μετέφερε πυρομαχικά εντοπίστηκε δίπλα σε drone με στρατιωτικού τύπου εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλλε, γεγονός που εντείνει τις έρευνες τρομοκρατίας σε υποδομή ζωτικής σημασίας για τον γερμανικό στρατό.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ουκρανικό αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά σύμφωνα με SZ

Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε πυρομαχικά βρέθηκε δίπλα σε drone με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Χάλλε της Λειψίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η αστυνομία της Σαξονίας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Drone με εκρηκτικά και πυροκροτητή εντοπίστηκε κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος

Drone με εκρηκτικό μηχανισμό εντοπίστηκε κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Λειψίας/Χάλε και εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με γερμανικές πηγές ασφαλείας. Το συμβάν επιβεβαίωσε και το ΝΑΤΟ.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η Ρωσία διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για γερμανικές πυρηνικές έρευνες

Η Γερμανία διέψευσε τις διαδικτυακές αναφορές για δήθεν έρευνες στα πυρηνικά όπλα, αποκαλώντας τις ρωσική προπαγάνδα με στόχο τη δυσφήμησή της για τη στήριξή της στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο επικρίνει τον Μερτς για τις εγγυήσεις στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο επέκρινε δηλώσεις του Μερτς για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν γίνεται χωρίς τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη διαδικασία.