ΓΔ: 2439.44 1.80% Τζίρος: 87.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:26:38
Φώτο: Shutterstock

Φρέναρε η παγκόσμια αύξηση τουριστών το 2019

Κύρια αιτία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η γεωπολιτική αβεβαιότητα και το Brexit.

Η αύξηση του αριθμού των τουριστών στον κόσμο επιβραδύνθηκε το 2019 στο 4%, κυρίως λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και του Brexit.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO).

Το 2017 και το 2018, ο αριθμός των τουριστών διεθνώς είχε αυξηθεί αντίστοιχα κατά 7% και 6%. Η Γαλλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ είναι οι χώρες που εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στην κορυφή των χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, με αυτή τη σειρά.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα προσωρινά στοιχεία που είναι διαθέσιμα για το 2019, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχοι του WTO, οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Μαδρίτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαντορίνη θάλασσα βράχια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Στις κορυφαίες επιλογές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι 3η σε προτίμηση για Γερμανούς και Ιταλούς, 4η για Βρετανούς και Γάλλους και 6η για Ισπανούς στους φετινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ, που τονίζει την ανάγκη στοχευμένης στρατηγικής.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία για λειτουργία Κέντρου Έρευνας Παράκτιου-Θαλάσσιου Τουρισμού

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας για τη λειτουργία Κέντρου Έρευνας Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού Ανατολικής Μεσογείου από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την UN Tourism, με στόχο την προώθηση βιώσιμου τουρισμού.
Βασίλης Καραμούζης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραμούζης: Οι τράπεζες μπορούν να χρηματοδοτήσουν μεγάλες επενδύσεις

Ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Καραμούζης τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και μπορούν να χρηματοδοτήσουν μεγάλες επενδύσεις σε ενέργεια, τουρισμό, τεχνολογία και υποδομές.
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή στήριξη των Ευρωπαίων στη συνεργασία για ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Νέα δημοσκόπηση σε πέντε χώρες δείχνει ισχυρή στήριξη στην ηλεκτροκίνηση και τις καθαρές επενδύσεις ενέργειας. Η πλειοψηφία θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία κρατών και κρατική ενίσχυση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
Άννα Καραμανλή στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Η Κολομβία είναι δυναμική αγορά για την Ελλάδα

Η Ελλάδα και η Κολομβία υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας στον τουρισμό, εστιάζοντας σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εκπαίδευση, καινοτομία, βιωσιμότητα και ειδικές μορφές τουρισμού, ενδυναμώνοντας τις διμερείς σχέσεις.