ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη συμφώνησαν σε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής επίλυσης της κρίσης, δήλωσε πριν από λίγο η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ.

Αισιοδοξία για την εκτόνωση της κρίσης στη Λιβύη δημιουργούν οι δηλώσεις της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Όπως δήλωσε πριν από λίγο οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη συμφώνησαν σε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής επίλυσης της κρίσης.

Το βασικό ζητούμενο είναι η κατάπαυση του πυρός, εξήγησε και πρόσθεσε ότι το πώς αυτή θα διατηρηθεί, εφόσον επιτευχθεί, θα είναι αντικείμενο μελλοντικών διαδικασιών. Σε αυτές τις διαδικασίες θα συμμετάσχουν και χώρες οι οποίες δεν έλαβαν μέρος στην σημερινή σύνοδο, διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Μπορούμε να πούμε ότι όλοι συμφώνησαν ότι θέλουμε να σεβαστούμε το εμπάργκο όπλων», δήλωσε η 'Αγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι στο ίδιο πλαίσιο συμφωνήθηκε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση της Λιβύης και ότι κάτι τέτοιο απλώς θα επιδείνωνε την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα. Η καγκελάριος μίλησε ακόμη για μια νέα πολιτική προσπάθεια και για μια ώθηση στην στήριξη των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου αλ Χαντάντ

Ο θάνατος του αρχηγού Γενικού Επιτελείου της Λιβύης σε αεροπορικό δυστύχημα στην Τουρκία προκάλεσε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώνοντας τις αντίπαλες πλευρές της χώρας και προκαλώντας συγκίνηση και θλίψη σε Ανατολή και Δύση.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους με αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων Λιβύης

Ιδιωτικό αεροσκάφος με υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού της Λιβύης συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τρίπολης. Η επαφή χάθηκε στις 20:52, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή τουρκικού αεροσκάφους με αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων Λιβύης

Ιδιωτικό αεροσκάφος με υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού της Λιβύης συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τρίπολης. Η επαφή χάθηκε στις 20:52, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Νεκρός ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων σε αεροπορικό δυστύχημα

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα, ανακοίνωσε πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ αλ Χαντάντ, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στην Άγκυρα, μαζί με άλλους στρατιωτικούς.
Αεροπορικό δυστύχημα Κορέα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Συντριβή αεροσκάφους με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Λιβύης

Ιδιωτικό αεροσκάφος με λιβυκή στρατιωτική αποστολή, μεταξύ τους ο στρατηγός Αλ-Χαντάντ, συνετρίβη έξω από την Άγκυρα. Το Falcon 50 είχε ζητήσει έκτακτη προσγείωση πριν χαθεί η επαφή πάνω από τη Χάιμανα.