ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Μπλόκο στα κοιτάσματα πετρελαίου έβαλε η λιβυκή οργάνωση Οργή του Φεζάν

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή για το κλείσιμο των κοιτασμάτων, από τα οποία αντλούνται περίπου 400.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει φυλές της νότιας Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα πως έκλεισε τα νότια πετρελαϊκά κοιτάσματα Ελ Σαράρα και Ελ Φιλ, ουσιαστικά σταματώντας το σύνολο της πετρελαϊκής παραγωγής της Λιβύης ενώ στο Βερολίνο διεξάγεται μια διεθνής διάσκεψη για την ειρήνευση της χώρας.

Ο ηγέτης της οργάνωσης Οργή του Φεζάν, ο Μπασίρ αλ-Σέιχ, δήλωσε στο Ρόιτερ πως η οργάνωσή του έκλεισε τα δύο πετρελαϊκά κοιτάσματα, μόλις δύο ημέρες αφο΄ύ στο ανατολικό τμήμα της χώρας είχαν κλείσει και άλλες πετρελαιοπηγές.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή για το κλείσιμο των κοιτασμάτων, από τα οποία αντλούνται περίπου 400.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, λένε Κόστα-φον ντερ Λάιεν

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η πρόεδρος της Κομισιόν καταδίκασαν το τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών και δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας.
Νίκος Παπανδρέου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπανδρέου: Διακοπή χρηματοδοτήσεων ΕΕ σε Τουρκία και Λιβύη

Ο Νίκος Παπανδρέου, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως πρέπει να διακοπούν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία προς Τουρκία και Λιβύη, μετά την επικύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Λιβύη, έως ότου συμμορφωθούν με τη νομιμότητα.
Σημαίες Λιβύης Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Καταδίκη της έγκρισης του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Λιβύη

Το ΥΠΕΞ Κύπρου καταδικάζει την έγκριση του παράνομου τουρκολιβυκού «μνημονίου» από τη Βουλή της Λιβύης, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς για την απόφαση της Βουλής Λιβύης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί έντονη κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στη Λιβύη, τη μετανάστευση προς Κρήτη και τις τουρκικές αγορές ακινήτων στη Θράκη.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου στη Λιβύη

Η Αθήνα απορρίπτει την έγκριση της Βουλής της Λιβύης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019, τονίζοντας ότι παραμένει παράνομο και άκυρο και πως θα προβεί σε ενέργειες υπεράσπισης των ελληνικών δικαιωμάτων.