ΓΔ: 2479.13 -2.47% Τζίρος: 199.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:53:38
Φώτο: ΑΠΕ

Οι προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού της Ρωσίας

Αύριο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν θα συναντηθεί με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, που αναλαμβάνει την θέση του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αποφασισμένος να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου εμφανίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ενώπιον την Κρατικής Δούμας. Όπως δήλωσε στοχεύσει να επιταχύνει το έργο της κυβέρνησης του που σχετίζεται με τις δημόσιες επενδύσεις, να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα και να δομήσει ένα σταθερό σύστημα συνεργασίας με τις περιφέρειες της Ρωσίας.
 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή πρέπει να είναι στοχευμένη και να απευθύνεται σε συγκεκριμένα νοικοκυριά και οικογένειες που έχουν ανάγκη και να μην βασίζεται σε μια αυτοματοποιημένη κατανομή των επιδομάτων, καθώς όπως είπε υπάρχουν εκατοντάδες επιδόματα που δίνονται και είναι θλιβερό να βλέπει κανείς πως ξοδεύονται καθώς δεν δίνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού.
 
Ο Μισούστιν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης του είναι να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, καθώς όπως είπε αυτή συνιστά την βάση της κοινωνικής πολιτικής, αφού χωρίς υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, η κοινωνική ανάπτυξη της χώρας θα βαλτώσει.
 
Ο Μιχαήλ Μισούστιν, μιλώντας ενώπιον των Ρώσων βουλευτών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην Ρωσία υπάρχουν όλοι οι απαιτούμενοι πόροι, για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε ο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας
 
«Χάρη στην μακροοικονομική σταθερότητα και τον πλεονασματικό προϋπολογισμό, διαθέτουμε όλους τους οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος, αρχίζοντας από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους» είπε χαρακτηριστικά ο Μισούστιν.
 
Ο Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος με σχετικό διάταγμα του Ρώσου προέδρου διορίσθηκε σήμερα στο αξίωμα του πρωθυπουργού, αφότου η Κρατική Δούμα ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα του, δήλωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησης του, ενώ διαβεβαίωσε το σώμα ότι θα το ενημερώσει λεπτομερώς για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του τον Απρίλιο.
 
Αύριο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν θα συναντηθεί με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος με διάταγμα του Ρώσου προέδρου αναλαμβάνει την θέση του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, την οποία θέσπισε με άλλο διάταγμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί, ανάμεσά τους έφηβη, από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία προκάλεσαν τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ η πρωτεύουσα δέχθηκε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους. Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία: Πιέζει για επέκταση αγωγού καυσίμων ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα

Ο πρόεδρος της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα πιέσει για επέκταση του αγωγού καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την ανατολική πτέρυγα, χαρακτηρίζοντάς το έργο μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια, στη Σύνοδο Κορυφής της συμμαχίας στην Άγκυρα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Σειρά εκρήξεων στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της συνόδου του NATO

Σεισμός εκρήξεων συγκλόνισε το Κίεβο τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με το AFP, τη δεύτερη μέρα της συνόδου του NATO στην Άγκυρα. Το περιστατικό ακολουθεί πρόσφατα φονικά ρωσικά πλήγματα στην πρωτεύουσα και την Ουκρανία.
Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές εκρήξεις και πυρκαγιές στο Κίεβο μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Νέες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο μετά τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς με 28 νεκρούς. Ο δήμαρχος Κλίτσκο ανέφερε πυρκαγιές σε δύο συνοικίες, χωρίς αναφορές για θύματα μέχρι τώρα.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Οφέλη στην ασφάλεια και οικονομία από τη συμφωνία για 12 υποβρύχια

Ο καγκελάριος Μερτς χαρακτήρισε «καλά νέα» για τη Γερμανία τη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων από τον Καναδά, τονίζοντας τη σημασία της για την ασφάλεια, την οικονομία και την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με ΝΑΤΟ και εταίρους.