ΓΔ: 2616.77 0.12% Τζίρος: 16.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:00:37
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Κομπίνα με κατάχρηση ευρωπαικών κεφαλαίων από μέλη της ιταλικής μαφίας

Συλλήψεις μελών της Μαφίας για απάτες με ευρωπαϊκά κεφάλαια πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία με τους μαφιόζους να δηλώνουν ψευδώς οτι έχουν στην ιδιοκτησία τους εδάφη που άνηκαν στην περιφέρεια και σε τοπικά συμβούλια.

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας έπεσαν μέλη της σικελικής μαφίας στην Ιταλία που είχαν στήσει δίκτυο το οποίο είχε καταχρασθεί ευρωπαϊκά κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τους αγρότες.

Ενενήντα τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί εναντίον μιας μαφιόζικης οργάνωσης στο Τορτορίτσι, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Μεσσήνης. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται οι αρχηγοί δύο οικογενειών της Μαφίας, ένας συμβολαιογράφος, επιχειρηματίες και δημόσιοι αξιωματούχοι αρμόδιοι για την πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά.

Από το 2013, η «Μαφία του Τορτορίτσι», η οποία έχει πάρει το όνομά της από μια πόλη που βρίσκεται στα όρη Νεμπρόντι, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, καταχράσθηκε ευρωπαϊκά κεφάλαια ύψους σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RAI24.

Για να παίρνει αυτές τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, οι μαφιόζοι δήλωναν ψευδώς ότι έχουν στην ιδιοκτησία τους εδάφη που ανήκαν στην πραγματικότητα στην περιφέρεια και στα τοπικά συμβούλια. Η επιχείρηση βασιζόταν στη συνέργεια εργαζομένων σε μια δημόσια υπηρεσία αρμόδια για τις αγροτικές επιδοτήσεις, η οποία διανέμει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια στους αγρότες, καθώς και σε κέντρα αρμόδια για να βοηθούν τους αγρότες στα αιτήματά τους για αρωγές.

Στο κατηγορητήριό του, ο δικαστής Σέρτζο Ματροένι εκτιμά πως η απάτη βασιζόταν «στην άνευ όρων υποστήριξη» εργαζομένων που διέθεταν «την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να φθάνει η Μαφία μέχρι το νευρικό σύστημα του συστήματος δημόσιας χρηματοδότησης» και για να εκμεταλλεύονται τα κενά των χαλαρών ελέγχων.

Από τους συλληφθέντες, 48 φυλακίσθηκαν και οι άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση κατ' οίκον, διευκρίνισε η αστυνομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε θέμα δευτερογενών ροών με τη Γερμανία

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι δεν διακρίνει πρόβλημα με τις δευτερογενείς ροές από τη Γερμανία, σημειώνοντας πως θα βρεθεί ισορροπία σχετικά με τα πλοία ΜΚΟ με γερμανική σημαία που ελλιμενίζονται στην Ιταλία.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας άνω των 35°C για 90 εκατ. Ευρωπαίους σήμερα, λέει το AFP

Περισσότεροι από 92 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, αναμένεται σήμερα να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 35°C, ενώ πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους προβλέπεται να δουν θερμοκρασίες άνω των 30°C, σύμφωνα με το AFP.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Υπάρχουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για τον μεγάλο πλούτο

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η κλιματική κρίση πλήττει Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στην πυροπροστασία και επιλογή επενδύσεων του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιήθηκε λανθασμένα.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει ξανά την Ιταλία

Ο καύσωνας παραμένει στην Ιταλία για άλλη μία εβδομάδα, με θερμοκρασίες έως και 40°C και νύχτες που δεν πέφτουν κάτω από 25°C. Ενίσχυση μέτρων προστασίας από Πέμπτη, λόγω αυξημένων κινδύνων για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία-Δανία: Ζητούν κέντρα επαναπατρισμού εκτός ΕΕ για μετανάστες

Οι πρωθυπουργοί Ιταλίας και Δανίας, Μελόνι και Φρεντέρικσεν, σε κοινή τους δήλωση τάσσονται κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έλεγχοι σε 200 αφίξεις ταξιδιωτών από Ιταλία από τις αρχές

Η Ισπανία ξεκίνησε ελέγχους σε ταξιδιώτες από Ιταλία σε έξι αεροδρόμια λόγω διαφωνίας για τη μετανάστευση. Συνολικά ελέγχθηκαν 199 άτομα, ενώ τα μέτρα θα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου μετά και σχετική απόφαση της Ιταλίας.