ΓΔ: 2526.78 -2.36% Τζίρος: 137.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:31:40
irak-polemos

Επίθεση με πυραύλους σε αμερικανική βάση στο Ιράκ

Ο ιρακινός στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι η επίθεση στόχευσε στρατιωτική εγκατάσταση όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΗΠΑ.

Νέα επίθεση σημειώθηκε εναντίον βάσης στο Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε πύραυλοι έπληξαν την αμερικανική βάση Taji, βόρεια της Βαγδάτης. Η επίθεση σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση Τάτζι, επίσης γνωστή ως Camp Cooke, που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη του κεντρικού Ιράκ, 27 χιλιόμετρα βόρεια από τη Βαγδάτη. Η βάση φιλοξενεί από κοινού αμερικανικά και ιρακινά στρατεύματα.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ με ανάρτηση στο Twitter επιβεβαίωσε την επίθεση και επιμένει ότι δεν υπάρχει νεκρός. Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες. Το Sky News σημειώνει ότι ένας πύραυλος προσγειώθηκε κοντά στην είσοδο του στρατοπέδου, τραυματίζοντας μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η πληροφορία. 

Ο στρατός του Ιράκ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι η επίθεση στόχευσε στρατιωτική εγκατάσταση όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΗΠΑ.

Την Κυριακή, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οκτώ πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν την αεροπορική βάση Μπάλαντ. Όλοι οι τραυματίες ήταν Ιρακινοί στρατιώτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ αύριο με τους νέους πρέσβεις Βρετανίας και Ιράκ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας θα υποδεχθεί αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 12:00, τους νέους πρέσβεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ιράκ, που θα του επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.
Σημαία Ιράκ κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

60 δισ. δολάρια οι απώλειες του Ιράκ από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Το Ιράκ έχασε 60 δισ. δολάρια από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου λόγω του αποκλεισμού του Στενού Ορμούζ περιόρισε την παραγωγή του, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Χουσέιν.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομικοί δεσμοί Μπάρακ με εταιρεία σε σχέδιο παράκαμψης του Ορμούζ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τομ Μπάρακ φέρεται να έχει οικονομικούς δεσμούς με εταιρεία που συμμετέχει σε έργο πετρελαιαγωγού Ιράκ-Συρίας, παρακάμπτοντας τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, προκαλώντας ερωτήματα δεοντολογίας.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ριάντ από την ΕΕ και διεθνείς ηγέτες

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την αιματηρή επίθεση των Χούθι κατά του αεροδρομίου Ριάντ ως «επικίνδυνη κλιμάκωση» και κάλεσε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε αμάχους. Στήριξη στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε η ΕΕ.
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Επανεκκινούν οι πτήσεις Ιράν-Νατζάφ την Κυριακή

Από αύριο Κυριακή, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νατζάφ στο Ιράκ επαναφέρει πτήσεις με το Ιράν, ξεκινώντας με τρεις βραδινές πτήσεις, καθώς επιτράπηκε σε ιρανικές εταιρείες να πραγματοποιούν έως και 40 πτήσεις ημερησίως, πλην της Mahan Air.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Στον ΟΗΕ η καταγγελία 398 τουρκικών παραβιάσεων, αντιδρά η Άγκυρα

Το Ιράκ κατήγγειλε στον ΟΗΕ 398 τουρκικές παραβιάσεις εδάφους και εναέριου χώρου από Μάιο έως Αύγουστο 2026. Η Τουρκία επικαλείται αυτοάμυνα, ενώ η Βαγδάτη προχώρησε σε διαμαρτυρίες προς τον ΟΗΕ.