ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
irak-polemos

Επίθεση με πυραύλους σε αμερικανική βάση στο Ιράκ

Ο ιρακινός στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι η επίθεση στόχευσε στρατιωτική εγκατάσταση όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΗΠΑ.

Νέα επίθεση σημειώθηκε εναντίον βάσης στο Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε πύραυλοι έπληξαν την αμερικανική βάση Taji, βόρεια της Βαγδάτης. Η επίθεση σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση Τάτζι, επίσης γνωστή ως Camp Cooke, που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη του κεντρικού Ιράκ, 27 χιλιόμετρα βόρεια από τη Βαγδάτη. Η βάση φιλοξενεί από κοινού αμερικανικά και ιρακινά στρατεύματα.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ με ανάρτηση στο Twitter επιβεβαίωσε την επίθεση και επιμένει ότι δεν υπάρχει νεκρός. Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες. Το Sky News σημειώνει ότι ένας πύραυλος προσγειώθηκε κοντά στην είσοδο του στρατοπέδου, τραυματίζοντας μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η πληροφορία. 

Ο στρατός του Ιράκ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι η επίθεση στόχευσε στρατιωτική εγκατάσταση όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΗΠΑ.

Την Κυριακή, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οκτώ πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν την αεροπορική βάση Μπάλαντ. Όλοι οι τραυματίες ήταν Ιρακινοί στρατιώτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση με σημαίες Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από ΗΠΑ σε Ιράκ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ολοκλήρωσαν αποστολή 23 ημερών, μεταφέροντας πάνω από 5.700 κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους από κέντρα στη Συρία σε φυλακές του Ιράκ, μετά από επίθεση κατά των Κούρδων SDF στη βορειοανατολική Συρία.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Μεταφορά εκατοντάδων μελών ISIS από Συρία σε φυλακές του Ιράκ

Εκατοντάδες κρατούμενοι, κυρίως μέλη του ISIS από διάφορες χώρες, μεταφέρθηκαν από τη Συρία στο Ιράκ μετά από αμερικανική επιχείρηση, λόγω ανησυχιών για αποδράσεις μετά την αποχώρηση των Κούρδων από τις φυλακές.
Ένοπλοι στην Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Μεταφορά 4.580 κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία στο Ιράκ

Ο αμερικανικός στρατός μετέφερε περισσότερα από 4.580 άτομα, φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, από τη Συρία στο Ιράκ, στο πλαίσιο επιχείρησης που άρχισε τον Ιανουάριο για να αποτραπεί κίνδυνος διαφυγής τους.
Σημαία Ιράκ κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Μάλικι: Μόνο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφασίζει στο Ιράκ

Ο Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρωθυπουργός εάν το ζητήσει η συμμαχία του, τονίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την εθνική κυριαρχία του Ιράκ. Ο Τραμπ έχει απειλήσει με διακοπή στήριξης αν επιστρέψει στην εξουσία.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Η σιιτική συμμαχία επιμένει σε Μάλικι για πρωθυπουργό παρά τις πιέσεις Τραμπ

Η βασική σιιτική συμμαχία του Ιράκ στηρίζει την υποψηφιότητα του Νούρι αλ Μάλικι για πρωθυπουργό, παρά τις αμερικανικές απειλές τερματισμού βοήθειας. Ο Τραμπ προειδοποιεί για χάος και διακοπή στήριξης αν εκλεγεί.