ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο

Ανησυχητικά μηνύματα για την ιταλική οικονομία

Σήμα κινδύνου από την ιταλική στατιστική υπηρεσία ISTAT για την ιταλική οικονομία καθώς αναφέρει πως πιθανότατα θα παραμείνει αδύναμη στο προσεχές μέλλον.

Καμπανάκι για την Ιταλία χτύπησε η στατιστική υπηρεσία της χώρας ISTAT, καθώς σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, η ιταλική οικονομία θα παραμείνει πιθανόν αδύναμη βραχυπρόθεσμα.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ήταν κατά βάση στάσιμη τα τελευταία επτά τρίμηνα. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε 0,1% στο τρίτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση, όσο και στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο. «Ο πρόδρομος δείκτης διατηρεί αρνητικό προφίλ, υποδηλώνοντας ότι θα συνεχισθεί η αδυναμία στα επίπεδα παραγωγής», ανέφερε η ISTAT.

H στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε τον περασμένο μήνα την πρόβλεψη της για την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ το 2019 στο 0,2% από 0,3% που ήταν η πρόβλεψη τον Μάιο, ενώ η ιταλική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω τον περασμένο Σεπτέμβριο τον στόχο της για την αύξηση του ΑΕΠ στο 0,1%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ασήμαντη η βοήθεια G7 στο Ιράν, οι Ευρωπαίοι ίσως φανούν χρήσιμοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάστηκαν στήριξη από χώρες της G7 στον πόλεμο με το Ιράν, ενώ χαρακτήρισε ασήμαντη τη βοήθειά τους. Συμπλήρωσε πως οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι για το μέλλον.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να αναζητήσει ρεαλιστική επαφή με τη Μόσχα

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει ρεαλιστικό τρόπο επαφής με τη Μόσχα, στηρίζοντας παράλληλα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ τόνισε την ανάγκη ενός αξιόπιστου προσώπου για διάλογο με τη Ρωσία.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα ιταλικά σχολεία με 300 εκατ. ευρώ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα ανακοίνωσε πως η τεχνητή νοημοσύνη εντάσσεται στα σχολικά προγράμματα, με αναφορές στο δημοτικό και μαζική παρουσία στα λύκεια, ώστε να ανανεωθεί η διδασκαλία των μαθηματικών.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Όχι σε έκτακτη φορολόγηση υψηλών εισοδημάτων, σεβασμός στους κανόνες

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε πως η Ιταλία σέβεται τους κανόνες και στηρίζει την μεσαία τάξη μέσω μείωσης φόρων, απορρίπτοντας την έκτακτη φορολόγηση υψηλών εισοδημάτων. Τόνισε την ανάγκη μέτρων για ενέργεια και συγκράτηση του πληθωρισμού.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ισχυρός καύσωνας αναμένεται από αύριο σε νότο και κέντρο

Ισχυρός καύσωνας αναμένεται από αύριο σε κεντρική και νότια Ιταλία, με θερμοκρασίες έως 36°C στη Φότζια και άνω των 32°C σε Κατάνη, Φλωρεντία και Μπολώνια. Πιο ήπιες οι συνθήκες στα παραθαλάσσια θέρετρα.