ΓΔ: 2618.16 0.30% Τζίρος: 154.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:39
Φωτιά δάσους στην Αυστραλία

Ο καπνός από τις πυρκαγιές της Αυστραλίας έφθασε στη Νότια Αμερική

Ο καπνός από τις φωτιές έχει ήδη κάνει πορτοκαλί τον ουρανό στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Ο ουρανός έως την κεντρική Χιλή έχει πάρει ένα γκρι χρώμα, εξαιτίας του καπνού.

Ο καπνός από τις φονικές πυρκαγιές που κατακαίνε την Αυστραλία διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό και έπληξε πόλεις στη Νότια Αμερική και ενδεχομένως να έχει φθάσει και στην Ανταρκτική, έγινε σήμερα γνωστό από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ (WMO).

Ο καπνός από τις φωτιές έχει ήδη κάνει πορτοκαλί τον ουρανό στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Όμως, ο ουρανός έως την κεντρική Χιλή έχει πάρει ένα γκρι χρώμα, εξαιτίας του καπνού και ο WMO επικαλέστηκε μαρτυρίες ότι το ηλιοβασίλεμα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, έχει κόκκινο χρώμα.

«Εξαιτίας των πυρκαγιών, η ποιότητα του αέρα είναι επικίνδυνη, με αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων, στις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλία, ενώ εξαπλώνεται στη Νέα Ζηλανδία με τον καπνό να παρασύρεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στον Ειρηνικό έως τη Νότια Αμερική» εξήγησε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη η εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Κλαιρ Νούλις.

Ο καπνός «πιθανόν» έφθασε στην Ανταρκτική, εξήγησε η αξιωματούχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Στο δικαστήριο ο δράστης της επίθεσης κατά της βουλευτή Χέινς

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο 43χρονος οδηγός που παρέσυρε τη βουλευτή Έλεν Χέινς στη Γουανγκαράτα. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, πρόκληση βλάβης, βία κατά λειτουργού και κατοχή/καλλιέργεια κάνναβης.
Ελένη Ράπτη πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνίδες ενώνουν δυνάμεις κατά της βίας σε Ελλάδα και διασπορά

Στο επίκεντρο εκδήλωσης βρέθηκαν η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και η στήριξη των γυναικών. Τονίστηκε ο ρόλος της εκπαίδευσης και των δικτύων βοήθειας, ενώ παρουσιάστηκαν δράσεις του Υπουργείου για ασφαλή φιλοξενία θυμάτων.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Νομοσχέδιο για την προστασία παιδιών από big tech

Νομοσχέδιο της αυστραλιανής κυβέρνησης ζητά από πλατφόρμες όπως το Facebook και το TikTok να επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιούν αλγόριθμους και ενισχύει τα μέτρα προστασίας των ανηλίκων από επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Θα αποτρέψουμε ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης στη Φορτ Χουντ

Η Αυστραλία θα προσπαθήσει να εμποδίσει τη μετάδοση της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν, που σκότωσε 13 άτομα το 2009, καθώς ο Αυστραλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε το γεγονός αποτρόπαιο. Η εκτέλεση θα είναι η πρώτη από το 1961.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ και Αυστραλία υπέρ ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Κάγια Κάλας επικρότησε την ανακοίνωση ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας, αν και τόνισε πως προτιμούσε να αφορά και ανθρώπινες ζωές. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη στάση της Ρωσίας και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.