ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ιράν: 32 νεκροί από ποδοπάτημα στην κηδεία του Σουλεϊμανί

Οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του Σουλεϊμανι αναβλήθηκαν λόγω της τραγωδίας. 190 οι τραυματίες.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ποδοπάτημα κατά την διάρκεια της κηδείας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν, ενώ οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του αναβλήθηκαν λόγω της σημερινής τραγωδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

«Δυστυχώς, 32 συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους σε αυτό το στάδιο της πορείας του φερέτρου του Σουλεϊμανί», ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρ Χοσέιν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 190.

Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του Ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, πυκνό πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα την Παρασκευή στην Βαγδάτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο

Εννιά νεκροί, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολά ανέλαβε επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, ενώ ο στρατός κάλεσε σε εκκένωση περιοχών, παρά την υποτιθέμενη κατάπαυση πυρός.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Θα πλήξουμε αμερικανικές βάσεις και πλοία αν δεχθούμε νέες επιθέσεις

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν ότι θα χτυπήσουν αμερικανικές εγκαταστάσεις και εχθρικά πλοία εάν επαναληφθούν επιθέσεις σε ιρανικά δεξαμενόπλοια, μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αμφισβητεί τη σοβαρότητα των ΗΠΑ δεν απάντησε στην πρότασή

Το Ιράν εξέφρασε αμφιβολίες για τη σοβαρότητα των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις για τη Μέση Ανατολή, χωρίς να απαντά στην τελευταία αμερικανική πρόταση, ενώ ο Αραγτσί τόνισε ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ αυξάνουν τις υποψίες για τα κίνητρά τους.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Στενό του Ορμούζ σήμερα σε συνθήκες σχετικής ηρεμίας

Ηρεμία επικρατεί στα Στενά του Ορμούζ καθώς οι ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του Ιράν στις προτάσεις για τερματισμό του πολέμου και έναρξη διαπραγματεύσεων. Μέχρι στιγμής, η Τεχεράνη δεν έχει αντιδράσει επισήμως.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: 41 συλλήψεις για σχέσεις με Φρουρούς της Επανάστασης

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη 41 ατόμων με φερόμενους δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας και αντιμετώπισης πιθανών απειλών.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ έπληξαν χθες δύο ιρανικά τάνκερ στον Περσικό Κόλπο

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν δύο ιρανικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Ο πρόεδρος Μπάιντεν περιμένει άμεσα απάντηση από το Ιράν για εκεχειρία. Βίντεο δείχνουν καπνό να βγαίνει από τα πλοία, των οποίων η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.