ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία του Ιράν

Ζαρίφ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν απαντώντας στις κατηγορίες πως η Τεχεράνη είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση της πραγματικότητας.

Για άρνηση της πραγματικότητας από πλευράς ΗΠΑ έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας στις κατηγορίες πως η Τεχεράνη είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση εάν σκέφτονται ότι τα θύματα στην Υεμένη των χειρότερων εγκλημάτων πολέμου, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, δεν θα έκαναν τα πάντα για να ανταποδώσουν» αναφέρει στο tweet ο Ζαρίφ αναφερόμενος στα θύματα των πληγμάτων που εξαπολύει ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον της Υεμένης.

«Ίσως είναι ντροπιαστικό το ότι τα όπλα τους των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν αναχαίτισαν τα πυρά της Υεμένης. Όμως, το να κατηγορούν το Ιράν δεν θα το αλλάξει αυτό»» συμπλήρωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

«Οι ΗΠΑ δεν εξοργίζονται όταν οι σύμμαχοί τους ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ανελέητα μωρά στην Υεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια, με τα όπλα τους και τη στρατιωτική βοήθειά τους. Όμως εξοργίζονται, όταν τα θύματα αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν, εναντίον των διυλιστηρίων πετρελαίου των επιτιθέμενων» έγραψε επίσης σε ένα άλλο μήνυμα ο Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το να τερματιστεί ο πόλεμος είναι η μοναδική λύση» υπογράμμισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ- Πατάει το κουμπί του πολέμου;

Με τη κρίση στον Περσικό Κόλπο να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, τα βλέμματα της ανθρωπότητας έχουν στραφεί πλέον στον Ντόναλντ Τράμπ, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να καλείται να αποφασίσει αν θα επιτεθεί στρατιωτικά στο Ιράν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατηγόρησε απόψε το Ιράν για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αποκλείοντας την εμπλοκή της Υεμένης.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν συμφώνησαν για τον τερματισμό του πολέμου

ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε αρχική συμφωνία για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τη μεσολάβηση του Πακιστάν. Το πρωί επιβεβαίωσαν τη συμφωνία, που περιλαμβάνει και το Λίβανο. Υπογραφή αναμένεται στις 19 Ιουνίου.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν σημαντικό βήμα για την ειρήνη

Ο ΓΓ του ΟΗΕ χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για άμεση και μόνιμη κατάπαυση πυρός, άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και περαιτέρω διαπραγματεύσεις, ευχαριστώντας χώρες της περιοχής για τον κρίσιμο ρόλο τους στη διαδικασία.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άμεση αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων προς Ιράν από παγωμένα κεφάλαια

Το πρακτορείο MEHR δημοσίευσε φερόμενο πρωτόκολλο 14 σημείων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, στο οποίο προβλέπεται η άμεση αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων ιρανικών πόρων, ενώ συνολικά θα απελευθερωθούν 24 δισ. κατά τη διαπραγμάτευση.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες: Θετικό βήμα για ειρήνη η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για παύση εχθροπραξιών και άνοιγμα του Ορμούζ ως «κρίσιμο βήμα» για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και ευχαρίστησε χώρες όπως το Πακιστάν για τη διαμεσολάβηση.