ΓΔ: 2356.68 0.47% Τζίρος: 114.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:44
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν με τα παναϊρανικά χρώματα και το έμβλημα στο κέντρο.

Ζαρίφ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν απαντώντας στις κατηγορίες πως η Τεχεράνη είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση της πραγματικότητας.

Για άρνηση της πραγματικότητας από πλευράς ΗΠΑ έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας στις κατηγορίες πως η Τεχεράνη είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση εάν σκέφτονται ότι τα θύματα στην Υεμένη των χειρότερων εγκλημάτων πολέμου, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, δεν θα έκαναν τα πάντα για να ανταποδώσουν» αναφέρει στο tweet ο Ζαρίφ αναφερόμενος στα θύματα των πληγμάτων που εξαπολύει ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον της Υεμένης.

«Ίσως είναι ντροπιαστικό το ότι τα όπλα τους των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν αναχαίτισαν τα πυρά της Υεμένης. Όμως, το να κατηγορούν το Ιράν δεν θα το αλλάξει αυτό»» συμπλήρωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

«Οι ΗΠΑ δεν εξοργίζονται όταν οι σύμμαχοί τους ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ανελέητα μωρά στην Υεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια, με τα όπλα τους και τη στρατιωτική βοήθειά τους. Όμως εξοργίζονται, όταν τα θύματα αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν, εναντίον των διυλιστηρίων πετρελαίου των επιτιθέμενων» έγραψε επίσης σε ένα άλλο μήνυμα ο Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το να τερματιστεί ο πόλεμος είναι η μοναδική λύση» υπογράμμισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ- Πατάει το κουμπί του πολέμου;

Με τη κρίση στον Περσικό Κόλπο να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, τα βλέμματα της ανθρωπότητας έχουν στραφεί πλέον στον Ντόναλντ Τράμπ, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να καλείται να αποφασίσει αν θα επιτεθεί στρατιωτικά στο Ιράν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατηγόρησε απόψε το Ιράν για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αποκλείοντας την εμπλοκή της Υεμένης.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ σε Νετανιάχου: Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως από τις συνομιλίες με τον Νετανιάχου δεν υπήρξε κάτι οριστικό, εκτός από την επιμονή του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το Ιράν. Εξέφρασε ελπίδα ότι οι Ιρανοί θα φανούν πιο λογικοί και υπεύθυνοι αυτή τη φορά.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου με στόχο την αύξηση της πίεσης προς το Ιράν

Ο Τραμπ συναντά τον Νετανιάχου, για την επέκταση των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν ώστε να περιληφθούν περιορισμοί στο πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και τα ζητήματα ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέψεις για δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο αν δεν υπάρξει συμφωνία με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν «πολύ σκληρά μέτρα», ενώ εξετάζεται και η αποστολή δεύτερου αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή λόγω της έντασης με την Τεχεράνη.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Πρώτο θέμα το Ιράν στη συνάντηση με Τραμπ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί αύριο με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον, με στόχο να τον πιέσει για αυστηρότερη στάση απέναντι στο Ιράν και τους βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα Μέσης Ανατολής.