ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία του Ιράν

Ζαρίφ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν απαντώντας στις κατηγορίες πως η Τεχεράνη είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση της πραγματικότητας.

Για άρνηση της πραγματικότητας από πλευράς ΗΠΑ έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας στις κατηγορίες πως η Τεχεράνη είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση εάν σκέφτονται ότι τα θύματα στην Υεμένη των χειρότερων εγκλημάτων πολέμου, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, δεν θα έκαναν τα πάντα για να ανταποδώσουν» αναφέρει στο tweet ο Ζαρίφ αναφερόμενος στα θύματα των πληγμάτων που εξαπολύει ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον της Υεμένης.

«Ίσως είναι ντροπιαστικό το ότι τα όπλα τους των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν αναχαίτισαν τα πυρά της Υεμένης. Όμως, το να κατηγορούν το Ιράν δεν θα το αλλάξει αυτό»» συμπλήρωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

«Οι ΗΠΑ δεν εξοργίζονται όταν οι σύμμαχοί τους ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ανελέητα μωρά στην Υεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια, με τα όπλα τους και τη στρατιωτική βοήθειά τους. Όμως εξοργίζονται, όταν τα θύματα αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν, εναντίον των διυλιστηρίων πετρελαίου των επιτιθέμενων» έγραψε επίσης σε ένα άλλο μήνυμα ο Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το να τερματιστεί ο πόλεμος είναι η μοναδική λύση» υπογράμμισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ- Πατάει το κουμπί του πολέμου;

Με τη κρίση στον Περσικό Κόλπο να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, τα βλέμματα της ανθρωπότητας έχουν στραφεί πλέον στον Ντόναλντ Τράμπ, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να καλείται να αποφασίσει αν θα επιτεθεί στρατιωτικά στο Ιράν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατηγόρησε απόψε το Ιράν για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αποκλείοντας την εμπλοκή της Υεμένης.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Ορμούζ, πτώση στην τιμή πετρελαίου

Η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει σε ταχεία συμφωνία για το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ, εν μέσω έντασης με το Ιράν, που έριξε τις τιμές πετρελαίου. Υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, με συμφωνία ίσως εντός δύο ημερών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Πρόοδος στις ΗΠΑ-Ιράν συνομιλίες, τηλεφώνημα Αλ Θάνι-Τραμπ

Το Κατάρ δήλωσε πως οι μεσολαβητές σημειώνουν πρόοδο για τον τερματισμό της έντασης ΗΠΑ-Ιράν, παρά τη διάψευση της Τεχεράνης για συνομιλίες. Η τιμή πετρελαίου Μπρεντ έπεσε 4% μετά την ανακοίνωση.
Αμερικανική σημαία χρηματιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ στα διεθνή χρηματιστήρια με φόντο Ορμούζ και SpaceX, πετρέλαιο υπό $80

Τα διεθνή χρηματιστήρια σημειώνουν νέα ρεκόρ λόγω προσδοκιών για ειρήνη στο Ιράν και εν όψει των αποτελεσμάτων της SpaceX. Παράλληλα, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 80 δολάρια, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι έσπασε ιστορικό ρεκόρ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξαντλήθηκαν οι πύραυλοι ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στο Ιράν

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει καταναλώσει μεγάλο μέρος των αποθεμάτων πυραύλων ATACMS και PrSM στον πόλεμο με το Ιράν, προκαλώντας ανησυχίες για τη μελλοντική ετοιμότητα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα στοιχεία.