ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει σε συνέντευξη με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ζελένσκι: Καταρρίφθηκαν τα drones που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Κιέβου

Αρκετά κτίρια στο Κίεβο υπέστησαν κάποιες ζημιές από δύο κύματα επιθέσεων drones το πρωί της Τετάρτης, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα, δήλωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας αναχαίτισε «το σύνολο των 13 drones» που εκτόξευσε η Ρωσία, στο νέο κύμα πληγμάτων που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί εναντίον του Κιέβου και των περιχώρων του σήμερα το πρωί, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι τρομοκράτες ξεκίνησαν το πρωινό με 13 Shahed», επεσήμανε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη- καμικάζι ιρανικής κατασκευής.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, το σύνολο των 13 drones αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς μας», πρόσθεσε.

Η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος «δύο κυμάτων» drones, που δεν προκάλεσαν θύματα, διευκρίνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Σέργκιι Πόπκο σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

«Οι εκρήξεις από τα drone που αναχαιτίστηκαν έπληξαν ένα κυβερνητικό κτίριο» στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, στο κέντρο του Κιέβου, πρόσθεσε.

Επί τόπου δημοσιογράφοι του AFP είδαν μέρος της στέγης του κτιρίου αυτού να έχει πέσει.

«Τέσσερα κτίρια κατοικιών» επίσης υπέστησαν μικρές ζημιές, πρόσθεσε ο Πόπκο.

Αρκετά κτίρια στο Κίεβο υπέστησαν κάποιες ζημιές από δύο κύματα επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών το πρωί της Τετάρτης, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα, δήλωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

Καθώς η Ουκρανία αποκρούει περισσότερες επιθέσεις, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν συστοιχίες αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας Patriot, εν αναμονή της τελικής έγκρισης από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι. 

Ο πρόεδρος της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς, πρώην δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «είναι η σοβαρότερη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το 1945», καθώς ζήτησε τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου. 

Τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν επιθέσεις κοντά σε 14 οικισμούς στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Χάρκοβο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στο Facebook. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μία αεροπορική επιδρομή, 11 πυραυλικές επιθέσεις και περισσότερες από 60 εκτοξεύσεις από πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να κριθεί από ένα ειδικό δικαστήριο, ακόμη και ερήμην, για να διασφαλιστεί το παγκόσμιο σύστημα και να κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο Λετονός πρόεδρος Λέβιτς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. 

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία πιέζουν για τη σύσταση ενός διεθνούς δικαστηρίου που θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη τους Ρώσους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες. Ένα τέτοιο όργανο θα έλυνε νομικά κενά, καθώς άλλα δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 8 νεκροί σε επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Έξι νεκροί στην Ουκρανία και δύο στη Ρωσία από επιθέσεις με drones. Ρωσικό drone έπληξε λεωφορείο στη Χερσώνα, με τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ο Ζελένσκι ζήτησε μεγαλύτερη προστασία για τους αμάχους.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υποβάθμισε τις ζημιές από ουκρανικές επιθέσεις σε εργοστάσια

Ο Πούτιν δήλωσε πως οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως διυλιστήρια και αποθήκες της Wildberries, δεν είχαν σοβαρές επιπτώσεις στη Ρωσία, υποβαθμίζοντας τη σημασία τους σε οικονομικό συνέδριο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία προχώρησαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία και η Ρωσία πραγματοποίησαν νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με 103 στρατιωτικούς από κάθε πλευρά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι Ρώσοι αιχμάλωτοι βρίσκονται στη Λευκορωσία για ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός πρόεδρος εταιρείας drone ζει κρυμμένος λόγω ρωσικών απειλών

Ο επικεφαλής της γερμανικής αμυντικής Donaustahl, Στέφαν Θούμαν, δήλωσε πως είναι κρυμμένος μήνες μετά από ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του, αλλάζοντας διαρκώς τοποθεσία υπό συνεχή προστασία, εξαιτίας της εμπλοκής της εταιρείας με την Ουκρανία.