ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Κόκκινη Πλατεία Μόσχας
Φώτο: Pixabay

Πάνω από 1.500 τηλεφωνήματα για βόμβες στη Μόσχα σε μία ημέρα

Αυτό το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων ξεκίνησε στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας στα τέλη Νοεμβρίου. Περίπου 7.000 κτίρια και εγκαταστάσεις έχουν ερευνηθεί στο διάστημα αυτό.

Περισσότερες από 1.500 απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε εμπορικά κέντρα, σχολεία, δικαστήρια, σουπερμάρκετ και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καταγράφηκαν μόνο σήμερα στη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή της, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών μιλώντας στο πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 1.600 εγκαταστάσεις και υποδομές δέχτηκαν τηλεφωνικά απειλές από αγνώστους. «Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε σχέση με προηγουμένως, όταν το μέγιστο που είχε καταγραφεί ήταν 100 απειλητικά τηλεφωνήματα», εξήγησε.

Σε πολλά από τα κτίρια –όπως στην Εκκλησία του Χριστού Σωτήρος, σε 15 δικαστήρια, 5 σιδηροδρομικούς σταθμούς, ένα μαιευτήριο και άλλα– ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για φάρμα. Συνεχίζονται ακόμη οι έλεγχοι σε πολλά σουπερμάρκετ και καταστήματα.

Αυτό το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων ξεκίνησε στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας στα τέλη Νοεμβρίου. Οι άγνωστοι δράστες λένε ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς. Περίπου 7.000 κτίρια και εγκαταστάσεις έχουν ερευνηθεί στο διάστημα αυτό και σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Βουλευτές ζητούν χρήση ισχυρότερων όπλων κατά της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Δούμας Βίατσεσλαβ Βολόντιν δήλωσε ότι οι Ρώσοι βουλευτές ζητούν τη χρήση ισχυρότερων όπλων για την επίτευξη των στόχων της Μόσχας στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «όπλα εκδίκησης».
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία αφήνει να αποπλεύσει ρωσικό πετρελαιοφόρο για νομικούς λόγους

Ο Μακρόν ενημέρωσε τον Ζελένσκι ότι το δεξαμενόπλοιο Grinch θα αποδεσμευτεί για νομικούς λόγους, υποσχόμενος αλλαγές στη νομοθεσία ώστε να κατασχέτονται ρωσικά πλοία στο μέλλον. Το περιστατικό αφορά και άλλα ναυτικά κράτη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αμετακίνητη η Ουκρανία σε εδαφικά, σταμάτησαν οι ανταλλαγές

Οι διαπραγματεύσεις για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία παραμένουν σε αδιέξοδο για το θέμα της περιφέρειας Ντονέτσκ και του πυρηνικού εργοστασίου Ζαπορίζια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα χτυπήσει το Κίεβο επί μία εβδομάδα λόγω ψύχους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι ζήτησε προσωπικά από τον Πούτιν να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο και άλλες πόλεις για μια εβδομάδα λόγω ψύχους και ότι ο Πούτιν αποδέχθηκε το αίτημα.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία κρατά το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία εξαρτάται από τη Μόσχα. Τόνισε ότι οι κυρώσεις πρέπει να ενταθούν, ενώ απέκλεισε για τώρα άμεση επικοινωνία με Πούτιν λόγω έλλειψης διάθεσης για ειρήνη.