ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

ΗΠΑ: Μήνυση Τραμπ στο CNN, αξιώνει αποζημίωση 475 εκατ. δολαρίων

Στη μήνυση που κατατέθηκε, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει κλιμακώσει μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε σήμερα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δικτύου CNN, αξιώνοντας αποζημίωση 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει κλιμακώσει μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του, επειδή φοβάται ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το CNN επιχείρησε να πλήξει τον Τραμπ «με μια σειρά από ολοένα και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικές ταμπέλες, όπως “ρατσιστής”, “λακές των Ρώσων”, “στασιαστής” και εσχάτως “Χίτλερ”», αναφέρουν οι δικηγόροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην αγωγή που κατέθεσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Λότερντεϊλ, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Τραμπ, ο οποίος το 2020 έχασε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, δεν έχει δηλώσει αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγές εναντίον άλλων μεγάλων εταιρειών μέσων ενημέρωσης «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» και ότι θα μπορούσε να κινηθεί ακόμη και εναντίον μιας επιτροπής του Κογκρέσου που διερευνά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του.

Η αγωγή έρχεται καθώς ο 76χρονος πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει σημαντικές νομικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης μιας ποινικής έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη διατήρηση κυβερνητικών αρχείων στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Τραμπ μηνύθηκε τον περασμένο μήνα από τη γενική εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, η οποία τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα σε τράπεζες και ασφαλιστές σχετικά με την αξία των περιουσιακών του στοιχείων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Γιορτάζουμε τη διαρκή νίκη του αμερικανικού πνεύματος

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την 250ή επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ καθυστέρησε λόγω καταιγίδας, με το κοινό να απομακρύνεται προσωρινά από το National Mall για λόγους ασφαλείας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα γιορτάσουμε τα 250 έτη και θα εκφωνήσω ομιλία παρά τον καιρό

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε μέσω Truth Social πως θα εκφωνήσει την ομιλία του για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τον καιρό, με τους διοργανωτές να ανοίγουν ξανά τον χώρο στις 21:45 για το κοινό. Θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου ξέρει ποιος είναι το αφεντικό στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Axios πως ο Νετανιάχου μπορεί να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα και υπογράμμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξέρει «ποιος είναι το αφεντικό», παρά τις πρόσφατες διαφωνίες τους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Προστατέψτε την ελευθερία από την κομμουνιστική απειλή των Δημοκρατικών

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο όρος Ράσμορ, κάλεσε τους Αμερικανούς να προστατεύσουν τις ελευθερίες που οραματίστηκαν οι ιδρυτές των ΗΠΑ από την «κομμουνιστική απειλή» των προοδευτικών Δημοκρατικών, εξυμνώντας τους προέδρους του μνημείου.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σε παιδικό πόντκαστ: Αστειεύεται για τους προκατόχους του

Σε παιδικό πόντκαστ για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ διάβασε αποσπάσματα βιβλίου για αθλητικές συνήθειες πρώην προέδρων, έκανε χιούμορ για το βάρος του και δεν δίστασε να σχολιάσει σαρκαστικά προκατόχους του.