ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

ΗΠΑ: Μήνυση Τραμπ στο CNN, αξιώνει αποζημίωση 475 εκατ. δολαρίων

Στη μήνυση που κατατέθηκε, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει κλιμακώσει μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε σήμερα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δικτύου CNN, αξιώνοντας αποζημίωση 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει κλιμακώσει μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του, επειδή φοβάται ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το CNN επιχείρησε να πλήξει τον Τραμπ «με μια σειρά από ολοένα και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικές ταμπέλες, όπως “ρατσιστής”, “λακές των Ρώσων”, “στασιαστής” και εσχάτως “Χίτλερ”», αναφέρουν οι δικηγόροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην αγωγή που κατέθεσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Λότερντεϊλ, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Τραμπ, ο οποίος το 2020 έχασε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, δεν έχει δηλώσει αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγές εναντίον άλλων μεγάλων εταιρειών μέσων ενημέρωσης «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» και ότι θα μπορούσε να κινηθεί ακόμη και εναντίον μιας επιτροπής του Κογκρέσου που διερευνά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του.

Η αγωγή έρχεται καθώς ο 76χρονος πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει σημαντικές νομικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης μιας ποινικής έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη διατήρηση κυβερνητικών αρχείων στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Τραμπ μηνύθηκε τον περασμένο μήνα από τη γενική εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, η οποία τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα σε τράπεζες και ασφαλιστές σχετικά με την αξία των περιουσιακών του στοιχείων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράκ Ομπάμα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα κατά Τραμπ: Κάλεσμα στους ψηφοφόρους για συμμετοχή στις εκλογές

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανήλθε στον προεκλογικό αγώνα από το Οχάιο, καλώντας για αλλαγή και στηρίζοντας τους Δημοκρατικούς, ενώ άσκησε έντονη κριτική στον Τραμπ για χάος, διαφθορά και αύξηση του κόστους διαβίωσης.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο γρήγορου τέλους ή εκτόνωσης του πολέμου στο Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορούν να τερματίσουν γρήγορα τον πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα επιδιώξουν ταχεία λύση ή σταδιακή εκτόνωση. Σχολίασε επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία και τη λειτουργία του Starlink.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό τάνκερ με ντίζελ πλέει προς Νέα Υόρκη μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ

Δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας, μεταφέροντας 40.000 τόνους ρωσικού ντίζελ, κατευθύνεται προς Νέα Υόρκη μετά από συμφωνία με τον Τραμπ, που επιδιώκει μείωση τιμών πριν τις εκλογές, αναβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Μασκ: Άρση των περιορισμών στο Starlink για την Ουκρανία

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Ίλον Μασκ να άρει περιορισμούς στη χρήση του Starlink στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Μετά τη συνομιλία τους, το σύστημα Starlink λειτούργησε πιο ομαλά, αναφέρουν αξιωματούχοι.