ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ο Τέντρος μιλά στη συνέλευση ΠΟΥ
Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ απευθύνει έκκληση για έλεος στη Γάζα, τονίζοντας την ανάγκη τερματισμού της σύγκρουσης.

Ισχυροποίηση του ρόλου του ΠΟΥ για την παγκόσμια υγεία ζητά ο επικεφαλής

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας που διεξάγεται από τις 22 έως τις 28 Μαΐου θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην 75χρονη Ιστορία του Οργανισμού.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι ο ΠΟΥ πρέπει να είναι «στο επίκεντρο» ενός παγκόσμιου υγειονομικού συστήματος, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας που διεξάγεται από τις 22 έως τις 28 Μαΐου θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην 75χρονη Ιστορία του Οργανισμού, ενώ ο ΠΟΥ προσπαθεί να καθορίσει τον μελλοντικό του ρόλο στην πολιτική της παγκόσμιας υγείας και να εξασφαλίσει έγκριση για τη μεταρρύθμιση της χρηματοδότησής του.

«Χρειαζόμαστε έναν ισχυρότερο και βιώσιμα χρηματοδοτούμενο ΠΟΥ στο επίκεντρο της αρχιτεκτονικής για την ασφάλεια της παγκόσμιας υγείας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ. «Έχουν υπάρξει πολλά αιτήματα για να αλλάξει ο ΠΟΥ. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται περαιτέρω αλλαγή», δήλωσε ο ίδιος.

Στην ίδια ομιλία, ο Τέντρος δήλωσε ότι η COVID κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την επόμενη πανδημία, απηχώντας τα ευρήματα μεγάλης έρευνας την περασμένη εβδομάδα. «Είναι σαφές ότι ο κόσμος ήταν και παραμένει απροετοίμαστος για μια πανδημία», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα ΠΟΥ Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η κλιματική κρίση αποτελεί ταυτόχρονα και υγειονομική κρίση

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την κλιματική κρίση ως υγειονομική κρίση, εκφράζοντας λύπη που η υγεία απουσιάζει από τις επίσημες διαπραγματεύσεις της COP. Ελπίζει να ενταχθεί το θέμα στην ατζέντα της COP31 το επόμενο έτος.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η φυματίωση παραμένει η πιο θανατηφόρα μολυσματική νόσο το 2024

Η φυματίωση παραμένει η κορυφαία μολυσματική αιτία θανάτου παγκοσμίως, με 1,23 εκατ. θύματα το 2023, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Οι θάνατοι και τα κρούσματα μειώθηκαν ελαφρώς, αλλά η πρόοδος παραμένει εύθραυστη.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Εκστρατεία του ΠΟΥ για εμβολιασμό 44.000 παιδιών στη Γάζα

Ο ΠΟΥ ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού στη Γάζα από την Κυριακή, για 44.000 παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν λόγω πολέμου. Μέσα σε 10 μέρες θα χορηγηθούν εμβόλια κατά ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και πολιομυελίτιδας.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λ. Βιλδιρίδη στη 75η Σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΟΥ Ευρώπης

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη, γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 75η Σύνοδο του ΠΟΥ Ευρώπης στην Κοπεγχάγη, όπου συζητήθηκαν η νέα στρατηγική για την υγεία, η καινοτομία και η φροντίδα για παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Επείγον αίτημα για χρηματοδότηση της παγκόσμιας υγείας

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης συστημάτων υγείας χωρών με υψηλό χρέος και χαμηλή βοήθεια, παρουσιάζοντας συστάσεις για την αποφυγή διακοπών βασικών υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως.
Διαμαρτυρία με σημαία Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 460 νεκροί σε επίθεση σε μαιευτήριο στο Ελ Φάσερ, Σουδάν

Ο ΠΟΥ ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 460 ανθρώπων σε μαιευτήριο της Ελ Φάσερ, που κατέλαβαν παραστρατιωτικοί. Εκφράζεται βαθιά ανησυχία για την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών.