ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τράπεζα της Ρωσίας
Το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας με τη ρωσική σημαία στη Μόσχα.

Ρωσία: Άφαντος ο υπουργός Άμυνας, υπό παραίτηση η κεντρική τραπεζίτης

Το ένα μετά το άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσίας φαίνεται ότι δεν αντέχουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την εισβολή στην Ουκρανία και επιχειρούν να εγκαταλείψουν το «καράβι».

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης παρατήρησαν ότι έχει εξαφανισθεί από τον δημόσιο χώρο ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Για τελευταία φορά εθεάθη στις 11 Μαρτίου κατά την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έχει να εμφανισθεί δημόσια 12 μέρες από τις 28 όταν άρχισε ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας. Η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Agenstvo, αναφέρει ότι έως τις 11 Μαρτίου ο Σοϊγκού εμφανίζονταν στις ειδήσεις καθημερινά. Την εξαφάνιση του Σοϊγκού παρατήρησε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Mediazona, Ντμίτρι Τρεσάνιν. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι - ερευνητές επικαλούμενοι άτομα από το περιβάλλον του Σοϊγκού γράφουν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.

Εκτός των άλλων, τα εν λόγω μέσα μεταδίδουν ότι από τις ειδήσεις έχει εξαφανιστεί και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ. Για εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος δεν έχει μεταδοθεί τίποτα από τις 11 Μαρτίου, όταν μεταδόθηκε η είδηση για τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, γράφει ο ιστότοπος Agenstvo.

Την ίδια ώρα την πρόθεσή της να παραιτηθεί εκδήλωσε η διοικήτρια της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όμως ο πρόεδρος Πούτιν την κάλεσε να παραμείνει στη θέση της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Να σημειωθεί ότι η επιτυχημένη τραπεζίτης προτάθηκε για νέα πενταετή θητεία την περασμένη εβδομάδα. Πλέον καλείται να διαχειριστεί τις συνέπειες ενός πολέμου που αναιρεί πολύ γρήγορα πολλά απ' όσα πέτυχε στα εννέα χρόνια που βρίσκεται στη θέση της. Μια αποχώρηση τώρα θα θεωρούνταν προδοσία από τον πρόεδρο, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στενά για σχεδόν δύο δεκαετίες, τόνισαν οι πηγές του Bloomberg.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πλήγματα σε ουκρανικό λιμάνι και πλοία με στρατιωτικό φορτίο

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως οι δυνάμεις του στοχοθέτησαν υποδομές, δύο πλοία με στρατιωτικό φορτίο στο λιμάνι του Μικολάιβ και άλλο ένα πλοίο με στρατιωτικό υλικό στη Μαύρη Θάλασσα.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μεσόγειος: Έλεγχος ευρωπαϊκής δύναμης σε τάνκερ του ρωσικού στόλου

Ιταλική αποστολή στη Μεσόγειο σταμάτησε για έλεγχο το δεξαμενόπλοιο Toa Payoh, που ανήκει σε ρωσικό “σκιώδη στόλο” και υπόκειται σε κυρώσεις. Το πλοίο έπλεε με σημαία Καμερούν προς Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ανακοινωθεί κράτηση.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη σε εστιατόριο στη Μόσχα: 3 νεκροί και 21 τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 21 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Μόσχας, το βράδυ της Δευτέρας. Η δράστις σταματήθηκε από φρουρό, ενώ ερευνώνται τα κίνητρα της επίθεσης.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δύο νεκροί από ουκρανικό drone στο νοτιοδυτικό τμήμα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Σαρατόφ της Ρωσίας από ουκρανικό drone, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η Ουκρανία εντείνει τα μη στρατιωτικά πλήγματα σε ρωσικές υποδομές, στοχεύοντας πρόσφατα διυλιστήρια, αποθήκες και εμπορικά πλοία.